Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bahçeli’nin ‘Tribünler kapatılsın’ talebine CHP ve İYİ Parti’den tepki: Tribünler halkın sesidir

Bahçeli'nin 'Tribünler kapatılsın' talebine CHP ve İYİ Parti'den tepki: Tribünler halkın sesidir


CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut ve İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında tribünlerden yükselen “hükümet istifa” sloganlarının ardından yaratılmak istenen kutuplaşmaya dikkat çekti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “maçlar seyircisiz oynansın” talebine karşı taraftarın yanında olduklarını belirtti.

“Hükümet istifa” sloganlarının doğal karşılanması gerektiğini ifade eden CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, şu ifadeleri kullandı:

‘PROTESTO HAKKI TRİBÜNLERDE KULLANILDI’

“Tribünler sokağın aynasıdır. Deprem sonrası yaşanan organizasyonsuzluk ve liyakatsizlik, halkımızın canını çok yakmıştır. Deprem öncesinde alınmayan tedbirler, deprem sonrasında müdahale geç kalınması, sürecin devamındaki koordinasyonsuzluk sebebiyle vatandaşlarımız doğal hakkı olan protesto hakkını tribünlerden kullanmıştır. Farklı siyasi görüşlerdeki binlerce taraftarları birleştiren tribünler halkın sesini yansıtmaktadır.”

KONYASPOR VE KAYSERİSPOR’A TEPKİ: HEDEF SATIRMAK

Konyaspor ve Kayserispor’dan yapılan açıklamaları da eleştiren Nuhut, şöyle konuştu:

“Tribündeki taraftara, o günün paydaşı olmadığı halde kulüplerin resmi hesaplarından cevap vermek, ‘zillet’ ifadesiyle konuyu başka boyuta taşımak, hedef saptırmaktan başka bir şey değildir. Kulüp resmi hesaplarının açıklama yaparken, devlet, hükümet, iktidar ve millet kavramlarının sözlük karşılığını doğru algılayıp, doğru kullanıp hiç kimseyi hedef almaması gerekmektedir. Hele hele siyasetçilerin taraftarı, tribünleri, futbolseverleri hedef alması kabul edilemez.”

İYİ PARTİ: TRİBÜN TARAFTARSIZ OLMAZ

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı da “Hükümet istifa” sloganları sonrası maçların seyircisiz oynanmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıtında taraftarın yanında olduklarını şu sözlerle belirtti:

“Maçların seyircisiz oynanmasını talep etmek bir akıl tutulmasıdır. Nasıl ki seçimler seçmensiz olmazsa tribünler de taraftarsız olmaz. Demokratik protesto haklarını kullanan taraftarlarımızın yanında durduğumuzu bu vesileyle ilan ediyoruz.”

Taraftarların ‘”hükümet istifa” sloganlarına karşı bazı kulüpler resmi hesaplarından kınama açıklaması yayınlamıştı. Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor ardından Çaykur Rizespor kulübü de Beşiktaş ve Fenerbahçe tribünlerine yönelik kınama açıklaması yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version