Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AYM seçimleri yarın: Erdoğan’ın adayı Fidan istenmiyor


ANKARA – AYM başkanlık seçimleri öncesi AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklediği aday İrfan Fidan’ın, destek görmediği belirtiliyor.

 

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 13 Şubat’ta dolması nedeniyle başkanlık seçimleri yarın yapılacak. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ise kendisine yakın AYM üyelerini Saray’a davet ederek, başkan adayı İrfan Fidan’ı desteklemelerini söylediği iddia edildi. 

 

AYM BLOKU FİDAN’I İSTEMİYOR

 

İrfan Fidan’ın adaylığının doğru olmadığını düşünen bazı AYM üyeleri, buna gerekçe olarak ise Fidan’ın kıdeminin başkan olması için yeterli olmadığını ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı süreçte çok tartışmalı kararlarda etkisinin olduğunu belirtildi. Halk TV’nin haberine göre; AYM’nin 10 kişilik iktidara yakın üye blokundan dahi Fidan’ın adaylığından rahatsızlığını dile getiriliyor. 

 

Arslan’ın AYM’deki odasını toplamaya başladığı ve akademiye dönmeyi planladığı, ancak AYM üyelerinin buna izin vermediği iddia edilirken, sürecin kritik olduğunu belirten AYM üyelerinin, destekleyici açıklamalarda bulunmasıyla 2024’te üyelik süresi dolan Arslan yeniden aday oldu.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version