Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Antep’i ziyaret eden Neçirvan Barzani: Kürdistan’da her evde yas var

Antep'i ziyaret eden Neçirvan Barzani: Kürdistan’da her evde yas var


Artı Gerçek – Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, depremin vurduğu Antep’i ziyaret etti. Barzani, “Bugün burada hazır bulunmamızın sebebi acılarınız paylaşmak ve Türkiye halkına olan vefayı göstermektir. Başkan Mesud Barzani ve Kürdistan halkı adına depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Antep’te AFAD koordinasyon merkezine giden Neçirvan Barzani, Bursa Valisi Yakup Canpolat tarafından karşılandı. Barzani, burada yetkililerden çalışmalar ve son durum hakkında bilgi aldı.

Ardından gazetecilere konuşan Barzani, “Bugün buraya gelişimizin sebebi deprem nedeniyle zor günler yaşayan Türkiye devleti ve milleti ile acıyı paylaşmaktır. Başkan Mesud Barzani ve Kürdistan halkı adına depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılar için acil şifa diliyoruz” diye konuştu.

‘TÜRKİYE TÜM ZOR ZAMANLARDA BİZE YARDIM VE DESTEK SUNDU’

“Türkiye tüm zor zamanlarda bize yardım ve destek sundu” diyen Barzani, “Türkiye halkı ve devleti en zor zamanlarda Kürt halkına yardım etti. Bugün burada yaşanan felaket nedeniyle Kürdistan’da her evde yas var. Bir çok yerde eğlence planları bu yas nedeniyle ertelendi. Kürdistan Bölgesi olarak imkanlarımız dahilinde yardım sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Burada yardımlarından dolayı Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm kurum ve kuruluşlar ile özel sektöre teşekkürlerimi iletiyorum. Özel olarak da yardımlarından ötürü burada aramızda bulunan Barzani Yardım Vakfı Başkanı Ahmed Musa’ya teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Rudaw’ın aktarımına göre Kürdistan Bölgesi’nin sınırlı imkanları ile vefa mesajı vermek istediğini yineleyen Barzani, “İnşallah bu kötü günlerin aşılacağına eminim. Türkiye hükümeti ve Cumhurbaşkanı’nın yeniden inşa konusu üzerinde ciddiyetle duracağına inanıyorum. Türkiye büyük bir devlettir ve bu krizi de atlatacağına eminim” diye konuştu. Barzani daha sonra deprem bölgesini gezdi.

IKBY, 6 Şubat günü Maraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından hem Türkiye’ye hem de Suriye’ye yardım göndermişti. IKBY Sağlık Bakanlığı ve Barzani Yardım Vakfı’ndan deprem bölgelerine acil yardım yollanırken, Neçirvan Barzani Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’ndaki taziyeye de katılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version