Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara’da kiralarda yüzde 60’a varan artış: ‘Ödeyemezler diye depremzedelere ev vermeyebiliyorlar’

Ankara’da kiralarda yüzde 60’a varan artış: ‘Ödeyemezler diye depremzedelere ev vermeyebiliyorlar’


Anıl Cengiz Bölükbaş


ANKARA – Türkiye genelinde son bir yılda artan kiralar, merkez üssü Maraş olan depremlerin ardından yeniden yükselişe geçti. Depremzedelerin göç ettiği Ankara’da kiralarda büyük artışlar söz konusu. Depremzedelerin barınma sorunu büyürken, Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, şikayetlerin arttığını ve kira artışlarının önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı’na çağrıda bulunduklarını söyledi.

‘YÜZDE 60 ORANINDA ARTIŞ VAR’

Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, son süreçte kira artışlarına yönelik çok fazla şikâyet aldıklarını belirtti. Ankara’nın 17 çevre ilçesinde yüzde 25 ile 40 arasında, 8 merkez ilçesinde ise yüzde 60 oranına varan artışlar olduğuna dikkat çeken Akçam, şunları söyledi:

“3 bin liralık daireyi 5 bine, 5-6 binlik evi 10 bine çıkardılar. Özellikle Çankaya ilçesinde çok büyük bir artış var. Örneğin 2 bin 500 liralık olan dairesi için 5 bin lira isteyen biriyle konuştuk. Artışın fazla olduğunu söylediğimizde ‘Çankaya’da da çok büyük artış oldu, ben de bu yüzden arttırıyorum’ dedi. Bazıları ya paramı alamazsam diye ya da geri giderler diye depremzedelere ev vermeyebiliyor. Ev sahiplerinin evlerini kiraya vermekten çekinmesinin bir diğer neden, bir evde birden fazla ailenin kalması durumu. Maalesef böyle dönemlerde fırsatçılar hemen ortaya çıkabiliyor.”

‘EV SAHİPLERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞTIK’

Depremzedelerin mağdur olmaması için gayrimenkul sitelerindeki konut sahiplerine ulaşarak kira konusunda artışları ve kira almama meselelerini konuştuklarını aktaran Akçam, şöyle devam etti:

“500’ün üzerinde aileyi ücretsiz olarak konutlara yerleştirdik. Sitelerde verilen ilanlarda depremin ardından bir artış söz konusu ise bu kişilere ceza verilmesine yönelik Ticaret Bakanlığı’na teklifte bulunduk. Ayrıca sitelerden yüzde 10’dan fazla artış yapamamaları yönünde talepte bulunduk. Bunun yanında emlakçılar odasına bağlı emlakçılara komisyon almamaları yönünde çağrı yaptık.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version