Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Amediyê kırsalındaki saldırıda fosfor bombası kullanıldı’


HABER MERKEZİ – Federe Kurdistan Bölgesi’nde HPG’lilere yönelik saldırılarını eylemsizlik kararına rağmen sürdüren Türkiye, Amediyê’nin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarında fosfor bombası kullandığı belirtildi. 

 

KCK’nin Mereş merkezli ve 11 ilde yıkıma neden olan depremin ardından duyurduğu eylemsizlik kararına rağmen Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi’nde HPG’lilere yönelik saldırıları sürüyor.    

 

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) HPG açıklamasına dayandırarak verdiği habere göre; 23 Şubat’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki HPG mevzileri tanklardan atılan fosfor içerikli toplar ve yasaklı bombalarla 25 kez bombalandı.

 

Aynı tarihte Gire Bahar ve Gire Amediyê Direniş Alanı, Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü çevresinin de 10 kez savaş uçaklarıyla bombalandığı belirtildi. Girê Cûdî ve Gire Amêdiyê Direniş Alanları ile Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarının da obüs, havan, tank ve ağır silahlarla 83 kez bombalandığı kaydedildi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version