Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya Cumhurbaşkanı’ndan Türkçe, Kürtçe ve Arapça mesaj: Ortak ülkemiz olan Almanya sizin yanınızda

Almanya Cumhurbaşkanı'ndan Türkçe, Kürtçe ve Arapça mesaj: Ortak ülkemiz olan Almanya sizin yanınızda


Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ve Suriye’deki depremlerde ölenlerin anısına düzenlenen bir etkinlikte ‘daimi dayanışma’ çağrısı yaptı. Steinmeier’in Berlin’deki tarihi Brandenburg Kapısı’nda yaptığı konuşmanın metni, Almanya Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sitesinden İngilizce’nin yanı sıra Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak paylaşıldı.

Steinmeier’in Intagram hesabından da, İngilizce, Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak “Ortak ülkemiz olan Almanya sizin yanınızda” paylaşımı yapıldı.

Brandenburg Kapısı’ndaki etkinlik, 6 Şubat depremlerinde ölenlerin anısına, Almanya Türk Toplumu (TGD) ve Alman-Suriyeli Yardım Örgütleri Birliği tarafından organize edildi. Steinmeier konuşmasında, “Deprem bölgesindeki insanlar şu anda bizim yardımımıza ihtiyaç duyuyor ve gelecekte de duymaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.

“Yıkımın boyutunu görenler, felaket bölgesindeki depremzedelerin en acil ihtiyaçlarının düzenli bir biçimde giderilmesinin ne kadar zaman alacağını tahmin edebilir” diyen Steinmeier, “Deprem bölgesinden gelen görüntülerin yerini başka haberler almaya başladığında da insanlığımız talep edilmeye devam edecek” diye konuştu.

‘HERKES YARDIM EDEBİLİR’

Bazılarının az, bazılarının daha çok; bazı kişilerin sahada, bazılarının ise yardımlarla ama her halükarda herkesin yardım edebileceğini dile getiren Almanya Cumhurbaşkanı, “En önemlisi bunu (yardımları) yapmamız” dedi.

‘İNSANLAR ÇARESİZ, ÖNLERİNİ GÖREMİYOR’

Konuşmasının devamında, “Yaşanan dehşeti kelimelerle ifade etmek neredeyse mümkün değil” ifadelerini kullanan Steinmeier, deprem bölgesinden gelen haberler ile görüntülerin şok edici olduğunu belirtti.

Steinmeier, “Türkler, Suriyeliler, çok sayıda Kürt… 45 binden fazla insan hayatını yitirdi. Evlerinin enkazından kurtarılan on binlerce kişi hem bedensel hem de ruhsal olarak ağır yaralı. Çok sayıda sağ kurtulan depremzede şok içinde, derin bir çaresizlik yaşıyor ve önünü göremiyor” dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı, “Hepinize bugün şunu söylemek istiyorum: Ülkemizde çok sayıda insan sizin yasınızı ve dertlerinizi paylaşıyor. Sizin acınız bizim acımız” ifadelerini kullandı. Steinmeier, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a da silahlı isyancıların bulunduğu yerlerdeki depremzedelere yardımların engellenmemesi çağrısında bulundu. (DW Türkçe, DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version