Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Özşavlı: Bu sefer kurtuluş değil, kuruluş savaşı vereceğiz

AKP'li Özşavlı: Bu sefer kurtuluş değil, kuruluş savaşı vereceğiz


– Maraş depreminin vurduğu şehirlerden Urfa’nın AKP milletvekili Halil Özşavlı, yardım ve arama kurtarma faaliyetlerinin gecikmesi nedeniyle gösterilen tepkilere yanıt verirken, “Bu millet ve devletin düşmanı olduğunu gösterdiler” dedi.

Özşavlı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 11 ili etkileyen depremlerde hükümetin ve devletin ilgili kuruluşlarının vatandaşların sorunlarını çözmek için büyük bir gayret içerisinde olduğunu söyledi.

AFAD’ın şimdiye adar 216 binin üzerinde çadır kurduğunu, her gün binlerce vatandaşa üç öğün yemek verdiğini, hükümetin de güçlü, sağlam ve sorumluluk duygusuyla tüm imkanlarını seferber ettiğini anlatan Özşavlı, muhalefetin tutumunu eleştirirken şu ifadeleri kullandı:

‘BÖYLE İFTİRA TARİHTE GÖRÜLMEDİ’

“AK Parti ve devlet tüm imkanları seferber etti. Ancak maalesef muhalefet depremin ilk anlarından itibaren iftiraya varan açıklamalarla bu milletin yanında olmadığını gösterdi. Keşke ‘eleştirilerimizin zamanı gelecek’ deyip önce işbirliği içinde hareket etselerdi. Ancak onlar enkaz başında AFAD ve devlet görevlilerin görülmediği yerlerde ‘devlet yok’ demek için gidip video çektiler, vatandaşları provoke etmeye, iftiralarda bulunmaya çalıştılar. ‘AK Parti’li vekillerin akrabaları enkazdan daha çabuk çıkarılıyormuş’ dediler. AFAD, hangi katta hangi partilinin olduğunu nereden bilecek? Bu millet ve devletin düşmanı olduğunu gösterdiler. Adıyaman milletvekilimiz Yakup Taş, ailesi ve akrabaları hayatını kaybetti. Ümit Özdağ ve Ahmet Davutoğlu, siz vicdanınızı ve izanınızı nerede kaybettiniz? Böyle iftira tarihte görülmedi yazıklar olsun.”

Türk milletinin 100 yıl önce kurtuluş savaşı verdiğini söyleyen Özşavlı, “Bugün de ikinci bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Yüz yıl önce nasıl küllerimizden doğduysak yine aynı şekilde ayağa kalkacağız. Ancak bu sefer kurtuluş değil, kuruluş savaşı olacak. Allah’ın izniyle bu kuruluş savaşını da kazanacağız.” ifadelerini kullandı. (AA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version