Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Dağ’dan Kılıçdaroğlu’na ‘siyasi rant devşirme’ suçlaması

AKP'li Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'siyasi rant devşirme' suçlaması


Maraş depremlerinin ardından birlik ve dayanışma çağrısı yapan, devlet kurumlarının yetersiz kaldığı yönünde tepkiler yükselmesi sonrasında ise yıkımın siyasi sebeplerine dikkat çeken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na iktidardan tepki var. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, iki liderin ‘acı istismarcılığı’ yaptığını ileri sürdü.

AKP’li Dağ, dün Hatay’ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun görüntülü açıklamasını paylaşarak “Dünyanın en büyük doğal afetlerinden biri yaşanırken, tüm kurumlarımız canhıraş bir şekilde çalışıyor, siz yalan ve iftira ile siyasi şov yapıyorsunuz. Bu, acı istismarcılığıdır. Enkazların üstünde miting yapmadığınız kaldı” iddiasında bulundu.

“Tek derdiniz siyasi rant devşirmek! Vicdanınız, merhametiniz kalmamış; kalbiniz kararmış” diyen Dağ, şöyle devam etti:

“İnsanlar bir can daha kurtarmak için canını ortaya koyarken ellerini ovuşturan ve akbaba gibi bekleyen bu zehirli zihniyete prim vermeyeceğiz. Yüreğimiz yanarken bu çirkin yüzünü gösterenler, necip milletimizin temsilcisi olamaz.

İnsanların acıları varken ölümler üzerinden kendi kifayetsizliğine can suyu arayan bu insanlarla muhatap olmak zorunda kalmaktan utanç duyuyoruz!”

‘CUMHUR İTTİFAKI OLARAK SAHADAYIZ’

Dağ’ın sözlerinin, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in yaptığı “Cumhur İttifakı olarak sahadayız” açıklamasının tepki çekmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, pazartesi günü (6 Şubat) meydana gelen depremin ardından ilk açıklamasında dayanışma çağrısı yapmıştı. CHP lideri o gün, “Yaşanan bu felaketi bir an önce atlatmak ve arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için, başta Büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere, tüm gücümüzle hazırız. Dayanışma içinde olacağız, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız” demişti.

KILIÇDAROĞLU NEDEN ‘ASLA SİYASET ÜSTÜ GÖRMÜYORUM’ DEDİ?

Depremin ikinci gününde ise AFAD ve Kızılay gibi kurumların yetersiz kaldığı yönünde tepkiler yükselmesi ve özellikle Hatay’a yardımın geç gitmesi sonrasında iktidara tepkiler yükselirken, Kılıçdaroğlu bölgeye gitmişti.

CHP lideri Hatay ziyareti sonrasında dün gece yaptığı videolu açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Burada felaketin koordinasyonu için gerekli tedbirler alınmamış, Türkiye’nin bu konudaki birikiminden de yeterince faydalanılmamış. Bu felaketlerde, kamu kurumlarının, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği önemli. Ama belediyelere karşı siyasi bir tavır var.

Birçok STK de baskı altında yok edildi. Askerimiz de yeterince sokulmadı. Dün sahada 3 bin 500 asker vardı. Doğal bir arama kurtarma personeli olan madencilerimizin sevkinde maalesef çok geç kalındı. Özetle her konuda sınıfta kaldıkları gibi bunda da kaldılar. Devlet nasıl yönetilir bilmiyorlar. Vallahide bilmiyorlar, billahi de bilmiyorlar. Çok net söyleyeyim, bu sürecin başlıca bir sorumlusu varsa o da Erdoğan’dır. 20 yıldır ülkeyi depreme hazırlamayan bu iktidardır. Onun için kendisiyle görüşmeyi de asla düşünmüyorum. Bu meseleyi asla ama asla siyaset üstü de görmüyorum. Bu durma bizi onun siyaseti getirdi.” (HABER MERKEZİ)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version