Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li belediye yurttaşların suyunu kesti


RIHA – Riha Barosu, su faturalarını ödeyemeyen yurttaşların suyunu kesen AKP’li Riha Büyükşehir Belediyesi’nin su yönetmeliğinin iptali için dava açacak.

 

Riha Baro Başkanı Abdullah Öncel, AKP’li Riha Büyükşehir Belediyesi’nin ödenmeyen borçları gerekçe göstererek yurttaşların sularını kesmesine dair baro binasında basın toplantısı düzenledi. Baro üyesi avukatlar da toplantıya katıldı.

 

SU SAATLERİNİ MÜHÜRLENİYOR 

 

Kentte özellikle dezavantajlı mahallelerde ekonomik açıdan zorluklar yaşayan yurttaşların su faturalarını ödemekte zorluklar yaşadığını belirten Öncel, su faturalarını ödeyemeyen yurttaşların sayaçlarının Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) tarafından mühürlendiğini aktardı.

 

Öncel, kent genelinde bu konuya dair çok sayıda şikayet aldıklarını, konuya dair bilgi edinmek için belediyeye yazı yazdıklarını, fakat kendilerine net cevaplar verilmediğini belirtti. Belediyenin su kesintilerine belediye meclisi tarafından hazırlanan yönetmeliği dayanak yaptığını söyleyen Öncel, bu yönetmeliğin haksız olduğunu ve bunun iptali için dava açacaklarını ifade etti. 

 

Suyun zorunlu yaşam haklarından biri olduğunu ve bunun uluslararası sözleşmelerle de güvence altında alındığına dikkati çeken Öncel, “Son zamanlarda ülkemizdeki ekonomik koşullar göz önüne alındığında gıda ürünlerine dahi ulaşmakta zorluk yaşayan vatandaşlarımızın bir de temel insan hakkı olan ‘su hakkına’ erişiminin engellenmesi kabul edilemez” dedi. Öncel, kent sakinlerinin su hakkına ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılması için her türlü hukuki desteği sağlayacaklarını ifade etti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version