Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ahbap Derneği ve Haluk Levent, ‘tetikçilerin’ hedefinde; sonu AKUT gibi olur mu?

Ahbap Derneği ve Haluk Levent, ‘tetikçilerin’ hedefinde; sonu AKUT gibi olur mu?


YUSUF DERELİ | HABER İNCELEME  

Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrasında afet yönetiminde sınıfta kalan AKP rejiminin Ahbap Derneği’ne ‘çökeceği’ iddiaları her geçen gün güçleniyor. Rejime ve resmi kurumlara güvenmediği için vatandaşların bağışlarını Ahbap’a yapması iktidar ve avanesinin büyük tepkisini çekiyor.

Depremlerde meydana gelen yıkımın hafifletilmesi ve depremzedelere yardımın daha hızlı ulaştırılması için kampanya başlatan AHBAP Derneği’ne milyonlarca lira bağışta bulunulmuştu. Söz konusu paranın büyüklüğü de rejimin ‘iştahını’ kabartıyor.

İktidar ortakları ve ‘tetikçi’ kalemler artık açıktan Ahbap’ı hedef alıyor. MHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden geçen yıl aralık ayında istifa eden Birol Gür, dün yaptığı paylaşımda, “Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var.” ifadelerini kullandı.

Turgay Güler:

Haluk Levent’e 1 milyar TL teslim edemezsin, yönetemez.https://t.co/fwUZ24JVk5

— Boşuna tıklama #Haber (@bosunatiklama) February 9, 2023

HALUK LEVENT’E 1 MİLYAR LİRAYI TESLİM EDEMEZSİNİZ

İktidarın ‘tetikçi’ isimlerinden Turgay Güler, Ülke TV’deki programda, para toplayarak depremzedelere yardım yapan Ahbap’ın kurucusu sanatçı Haluk Levent’i hedef aldı. Turgay Güler, “Burnunu her işe sokmayacaksın. (…) Siz devletin işini o derneklere, şahıslara veremezsiniz. Haluk Levent’e 1 milyar lira teslim edemezsin, çünkü yönetemez.” dedi.

 

Programda Haluk Levent diğer konuklar tarafından da yerden yere vuruldu. Bir inşaat firmasının Ahbap’a yaptığı 50 milyonluk bağış da eleştirildi. Aydınlık gazetesinden Gaffar Yakınca, “AFAD suya mı battı, Kızılay dağa mı kaçtı? Bu memlekettenkazanmışsın, bu memlekete vereceksin!” diyerek tehdit etti.

Bu paylaşımı yapan kişi AKP Yönetim Kurulu Üyesi. ‘Yedirmemek lazım’ ifadesi çok şey anlatıyor aslında…

TV100 yorumcusu Hacı Yakışıklı’nın hedefinde de Ahbap var. Yenişafak’tan bir başka tetikçi gazeteci Taha Hüseyin Karagöz’ün paylaşımını alıntılayarak, “Taha kardeşim bölgede ve diyor ki; AHBAP ekibi görmedim! Tır fotosu olmaz. 4 yıldır bağımsız denetim raporu, 3 yıldır beyanname yayınlamamış! Yarın sabah bu dernek 1 haftada topladığı para miktarı ve bunları nereye aktardığını detaylı ve faturalı açıklar diye tahmin ediyorum.” diyor.

Nasuh Mahruki, kurduğu ve büyüttüğü AKUT’dan atıldı!

AÇIKLA YOKSA AFAD’A DEVREDİLEBİLİR!

Haluk Levent’in, “Sevgili Taha. 5 saat önce paylaştım. Sahada bizlerden daha fazla çalışan stk lar var diye. İlk günden itibaren 27 kişilik arama kurtarma Hatay’daydı. Bölgedeki tüm gönüllü ahbaplar orda. Biz @AFADBaskanlik ile akrediteyiz zaten. Ama asıl görevimiz gelen yardımları doğru harcamak.” cevabına ise şu karşılığı veriyor: “Yarın sabah toplanan para miktarının detaylı bilgisi ve harcamaların faturası yayınlanırsa şu ana dek neler yapıldığı görülmüş olur. Ben de bizzat yayınlarım. Eğer bu güne dek yardımlar öylece bekliyorsa tamamı AFAD’a devredilebilir.”

İktidar ve medyasında Ahbap’la ilgili benzer çok sayıda paylaşım görmek mümkün. Bu paylaşımların sayısı ve şiddeti her geçen gün artıyor. Ahbap’a çöküleceğine dair iddialar giderek ağırlık kazanıyor. Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan rejimin, ‘toz duman’ kalktıktan hemen sonra Ahbap’la ilgili bir adım atması kuvvetle muhtemel görünüyor…

Tıpkı AKUT’ta olduğu gibi… Rejim, tıpkı AKUT’ta yaptığı uyduruk gerekçelerle hatta gerekçe bile göstermeden Ahbap’a da çökebilir. Nasuh Mahruki kurucusu olduğu dernekten nasıl atıldıysa, Haluk Levent de kapı dışarı edilebilir…

Bekleyip göreceğiz…

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version