Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AFAD yetkilisi: Çadır yok, lütfen çadırları bizlere ulaştırın

AFAD yetkilisi: Çadır yok, lütfen çadırları bizlere ulaştırın


Seda TAŞKIN


ADIYAMAN – Depremin üzerinden dört gün geçti. Kurtulanlar soğuk havada hayatta kalma mücadelesi veriyor. En büyük eksiklik çadır.

Dördüncü günde hâlâ Maraş ve Adıyaman’ın birçok yerine çadır ulaştırılmadı. Depremzedeler eksi 7 derece soğuk altıda yaktığı ateş etrafında ısınmaya çalışıyor. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde çalışma yürüten Afet Acil Durum Başkanlığı (AFAD) görevlisi Berivan Aslan da Artı Gerçek’e konuşarak çadır ihtiyacının aciliyetini anlattı.

AFAD GÖREVLİSİ: ÇADIR ULAŞTIRIN

Köylerde kurulan kamp çadırlarının işe yaramadığını belirten AFAD görevlisi çadır ihtiyacını şu sözlerle dile getirdi:

“Özellikle 8-9 metre karelik çadırlara ihtiyacımız var. İnsanlar elektrik, su olmadığı için çadırların içinde soba yakarak ısınmaya çalışıyor. Mümkün mertebe çadır desteği istiyoruz. Ama lütfen rica ediyoruz çadırları bizlere ulaştırın.”

AFAD Görevlisi Berivan Aslan

‘TEYİT EDİLMEDEN BİZLERE ULAŞMAYIN’

Aslan ayrıca enkaz altında kalanlara dair teyitsiz bilgilerin kurtarma çalışmalarına büyük engel olduğunu belirterek “Lütfen asılsız ihbar yapmayın. Telefonumuza 10 tane mesaj geliyor, hepsi de aynı kişi. Biz ihbar gelen yerlere gidiyoruz ama teyit etmeden lütfen aramayın. Zamanla yarışıyoruz ve boşu boşuna buraya geliyoruz. Özellikle ses geliyorsa bize ulaşın” dedi.

DEPREMZELEDER ATEŞ BAŞINDA ISINMAYA ÇALIŞIYOR

AFAD görevlisinin dikkat çektiği çadır ihtiyacını Gölbaşı sokaklarında görmek mümkün. Dört gün geçmesine rağmen çadıra ulaşamayan depremzedeler, ateş başında yaktıkları ateş ile ısınmaya çalışıyor. Artı Gerçek’e konuşan Abuzer Yoldaş, AFAD ve Adıyaman Belediyesi’nie pek çok kez başvurmasına rağmen kendilerine hâlâ çadır alamadıklarını söyledi.

Yoldaş, “Sürekli kalmadı diyorlar. İsmimi sıraya yazmalarını istedim yine yok. Çadırlar bize ulaşmıyor. Kimse burada yerde uyuyamaz. Burada ateşin başında uyuyoruz. İnsanlar bu soğukta ateşin başında uyumaya çalışıyor. İnsan Allah’tan korkar. Bu kadar olmaz”. diyerek yaşadıklarını yaşadıklarını anlattı.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version