Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adıyaman’da son durum: İYİ Parti İl Başkanı, “Kimse bize erişemiyor” dedi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7’den büyük iki depremde Adıyaman da büyük oranda etkilendi.


Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7’den büyük iki depremde Adıyaman da büyük oranda etkilendi.

Bölgeden paylaşım yapan bazı sosyal medya kullanıcıları, birçok binanın yıkıldığını ancak henüz yardım ulaşmadığını söylüyor. AFAD’ın son açıkladığı verilere göre il genelinde en az 43 kişi hayatını kaybetti.

Ancak sayının artmasından endişe ediliyor.

İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, Halk TV’ye telefonla bağlanarak “Devletin eli uzanmadı hala. İnsanlar hep enkazın altında bağırıyorlar bizi kurtarın diye.” dedi:

“Mazot bulunmuyor. Adliyenin karşısındaki üç tane büyük apartman çökmüş durumda. Altında yüzlerce insan var. Devlet yok. Sabahtan beri arabamla geziyorum cadde cadde, sokak sokak.

“Vatandaş kendi kendine yetme mecburiyetinde. Devletin hiçbir şeyi yok. Kimse bize erişmiyor. Adıyaman’ın lafı bile olmuyor. Çadır kent yok. Daha önce milyonlarca para harcayarak kurduğumuz göçmen kampını darmadağın ettiler. Orası toplanma alanıydı. Şehrin toplanma alanı yok. Açıktalar, yağmur yağıyor şiddetli. Bir tek devlet hastanemiz var. İki tane özel hastanemiz vardı. Maalesef onlar da çökme tehlikesiyle karşı karşıya.”

Adıyaman’da yakınları olanların BBC Türkçe’ye verdiği bilgiye göre, şehrin büyük kesiminde elektrik ve su yok. Bu kişiler artık cep telefonlarının bataryası biten yakınlarına ulaşmakta zorluk çekiyor. Bir yandan da Adıyaman’da ayrılmak isteyenler benzin bulmakta güçlük çektiği için kış ve kötü şartlarında dışarıda beklemeye devam ediyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version