Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adıyaman’da Erdoğan hazırlığı: ‘DSİ kamyonları ne var ne yok yükleyip moloz alanına döküyor’

Adıyaman'da Erdoğan hazırlığı: 'DSİ kamyonları ne var ne yok yükleyip moloz alanına döküyor'


Remzi BUDANCİR


ADIYAMAN – Şubat’taki Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Malatya, Adıyaman, Hatay, Kilis, Adana, Urfa ve Diyarbakır başta olmak üzere bir çok kentte yıkıma neden oldu. Yıkımın en çok yaşandığı kentlerden biri olan Adıyaman’da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Depremde kaç kişinin enkaz altında kaldığı, kaç kişinin öldüğüne ilişkin net bir sayı hâlâ açıklanmış değil. Ancak kentteki yıkım ölü ve yaralı sayısının tahmin edilenin üstünde olduğunu gösteriyor. Bir kaç gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kente geleceği bilgisi üzerinde enkazlar gelişi güzel biçimde kaldırılmaya başlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ZİYARETİ İÇİN ENKAZLAR KALDIRILIYOR

Adıyaman’da kent merkezine gönüllü olarak gelip çalışan iş makinaları ile doluydu. Ancak son birkaç gündür özellikle Devlet Su İşlerine (DSİ) bağlı iş makinalarının yoğunluğu görülüyor. Kentte gönüllü olarak gelen iş makinaları operatörlerinin verdiği bilgiye göre, son birkaç gündür enkaz kaldırma çalışmalarını yapamıyorlar. DSİ iş makinaları ise yoğun olarak ana yolları açmak için çalışıyor. Bunun nedeni ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakında Adıyaman’ı ziyaret edeceği olması.

DSİ KAMYONLARI NE VAR NE YOK HEPSİNİ ATIYOR’

Depremin ilk gününden bu yana kentte arama kurtarma çalışmalarında yer alan bir kepçe operatörü, kendilerine iş yaptırılmadığını söyledi. DSİ’nin sadece ana caddeleri açmaya çalıştığını anlatan bir kepçe operatörü, kentteki tabloyu şu sözlerle anlattı:

“İlk günden beri buradayız. Çok kişiyi kurtardık. Bilemiyoruz ama çok sayıda kişi hala enkaz altında. Dokunulmayan binalar var. Orada kimsenin olup olmadığını bilmiyoruz. Arama kurtarma çalışması sona eren evlerin çoğunda insanların birikimi, ziynet eşyaları var. Ev sahipleri geliyor, yardımcı oluyoruz. Titizlikle enkazı kaldırmaya çalışıyoruz. Son birkaç gündür DSİ kamyonları geldi. Ne var ne yok yükleyip götürüp moloz alanına döküyorlar. İnsanlar yalvarıyoruz, evimde tüm birikimlerim vardı diyor. Ama dinlemiyorlar. Cumhurbaşkanı gelecek dendi. Onun geçeceği yolları açıyorlar. Böyle enkaz kaldırma işi olmaz.”

ENKAZDAN CANSIZ BEDENLER ÇIKIYOR’

Bir başka iddia da enkaz altında kalan cenazelerle ilgili. Çalışma sırasında böyle bir durumda karşılaşıp karşılaşmadığını sorduğumuzda aynı operatör şu cevabı verdi:

“Olmaz mı? Bazı evler toz gibi olmuştu. Beton, demir yok gibiydi. Her enkaz aldırdığımızda cenazeler çıkıyordu. Diğer yerleri kaldırdığımızda hala çıkar, çıkıyor. Bir yerde iki çocuğunu kollarına alan annenin cansız bedeni ile karşılaştık. Aynı aileden 7-8 kişinin bir yerde can verdiğini gördük. Cenaze parçaları, uzuvlar, ne derseniz var. Gece uyuyamıyorum. Burada gördüğüm manzarayı unutmam imkansız. Hâlâ cansız bedenler çıkıyor” diye anlattı.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version