Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adıyaman: Ulaşım yok, vatandaşlar yakınlarını kurtarmaya çalışıyor

Adıyaman merkezde vatandaşlar, yakınlarını enkaz altından kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalışırken yetkililerden henüz kimse bölgeye gelmediği için arama kurtarma çalışmaları başlamadı.


Adıyaman merkezde vatandaşlar, yakınlarını enkaz altından kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalışırken yetkililerden henüz kimse bölgeye gelmediği için arama kurtarma çalışmaları başlamadı.

Onlarca bina yıkıldı

Adıyaman merkezde birçok mahallede belediye binası dahil onlarca bina yıkıldı. Ağır hasarlı yüzlerce binaysa artçı sarsıntıların da devam etmesi nedeniyle yıkılma tehlikesi altında.

Henüz arama kurtarma çalışmaları başlamadı. İnsanlar, kendi çabalarıyla enkaz altındaki akrabalarını kurtarmaya çalışıyor. Kentte ambulans sesleri dinmezken, hastaneler dolduğu için çok sayıda insan soğuk ve yağmurlu havanın altında dışarıda bekliyor.

Vatandaşlar akrabalarını kurtarabilmek için elleriyle enkazları kazıyor.

Bazı gönüllü ve resmi çalışanlar kente ulaşsa da ‘henüz asıl ekiplerin ulaşmadığı’ gerekçesiyle müdahale başlamadı.

Merkezde telefon veya internetle ulaşım yok. Enkaz altındaki akrabaları için yardım bekleyenler, şok ve çaresizlik içinde “Adıyaman yıkıldı ağabey, Adıyaman kalmadı” diye söyleniyor.

Henüz yardım ekiplerinin gelmeyişine sitem edenler, “Biz kimsesiz” diye yakınıyor.

Gönülü şekilde yardıma koşanlar, “Neden müdahale etmiyorsunuz” diyenlere “Uzman ekibi bekliyoruz” diye yanıt veriyor.

Yıkılma tehlikesi olan onlarca binanın üzerinde kendi çabalarıyla enkazı kazanlar ikinci büyük depreme yakalanıyor.

Çoğu kişi, bu tehlikeye ve insanların kendilerini tutarak engel olma çabasına rağmen ağlayarak enkaz kazma çalışmasına devam ediyor.

Enkaz altından çıkarılan ama yer olmadığı için hastane kapısında bekleyen iki yaşlı eş, çocuklarının enkaz altında kaldığını söyleyerek “Hadi gidip kurtaralım” diye çevredekilerden yardım istiyor.

KAYNAK: DİKEN – RECEP KARADOĞAN

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version