Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adana ve İstanbul’da depremde yıkılan binalara ilişkin 18 gözaltı

Adana ve İstanbul'da depremde yıkılan binalara ilişkin 18 gözaltı


Artı Gerçek – Maraş merkezli 10 ili etkileyen iki büyük depremin yarattığı yıkımın ardından, yıkılan binalara ilişkin soruşturmalar sürüyor. İstanbul’da, aralarında müteahhitlerin de bulunduğu üç kişi, Adana’da ise 15 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Malatya ve Antep Cumhuriyet Başsavcılıklarınca başlatılan soruşturmalar kapsamında, Maraş’taki Sabır Apartmanı’nın müteahhidi Ebubekir Özbey, Urfa’da yıkılan bir apartmanın müteahhidi Osman Eken ile Malatya Onur İnşaat ortağı Serpil Başar Yoloğlu’nun İstanbul’da olduğunu tespit etti.

Eken, polis tarafından yol uygulaması sırasında, diğer 2 şüpheli ise ikametgahlarında gözaltına alındı. Yakalanan üç kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

ADANA’DA 15 GÖZALTI

Adana’da ise İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentte inşa edilen 11 binanın depremlerde yıkılması nedeniyle aralarında inşaat mühendisi, müteahhit, statikten sorumlu fenni mesul ve kooperatif yöneticilerinin de olduğu 15 şüpheliyi yakaladı.

“Olası kastla yaralama ve öldürme” iddiasıyla gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimine getirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürüldü. (AA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version