Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’den Soylu’ya yanıt: Türkiye’yi karıştırma yönündeki her ima yanlış

ABD'den Soylu'ya yanıt: Türkiye'yi karıştırma yönündeki her ima yanlış


IŞİD’in saldırı hazırlığı içinde olduğu istihbaratı gerekçesiyle Batılı ülkelerin İstanbul’daki konsoloslukların geçici olarak kapatılmasından ABD’yi sorumlu tutan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ABD’den yanıt geldi. Soylu’nun ABD Büyükelçisine yönelik “Pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek, Türkiye’yi nasıl karıştırmak istediğinizi biliyorum” sözlerinin ardından gelen açıklamada “bu yöndeki her ima yanlıştır” denildi.

VOA Türkçe’de yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü Bakan Soylu’nun sözlerine şöyle yanıt verdi:

“ABD hükümetinin Türkiye’yi karıştırmaya yönelik çabalara katıldığı ya da destek verdiğine ilişkin her türlü ima yanlıştır.”

Her ABD büyükelçisinin Türkiye’ye zarar vermeye çalıştığını söyleyen Soylu “Amerikan Büyükelçisi’ne buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek” demişti.

Her gelen ABD elçisinin darbe peşinde olduğunu savunan Soylu şunları söylemişti:

“Türkiye’nin şöyle bir talihsizliği var, Türkiye’ye gelen her Amerikan büyükelçisi, ‘Ben Türkiye’de nasıl darbe yaparım, yaptırırım’ telaşı içerisindedir. Bu, Türkiye’nin temel bir talihsizliğidir. Her Amerikan büyükelçisinin ‘Türkiye’de acaba ben ne yaparım, ne yaptırırım ve Türkiye’ye nasıl zarar veririm, babalarıma nasıl yaranırım’ dertleri budur. Türkiye’nin yıllardan beri en önemli talihsizliklerinden bir tanesi budur, hep de bu olmuştur. Diğer büyükelçilerini toplar, fıs fıs fıs, onlara akıl vermeye çalışır.”

Soylu konsoloslukların kapatılmasına yönelik önceki açıklamasında da Türkiye’ye karşı “psikolojik harp” yürütüldüğünü savunmuştu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version