Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’den Depremin Ardından Destek ve Yardım Mesajları


Türkiye’nin güneydoğusunda 10 ili etkileyen depremin ardından ABD, hem Beyaz Saray’dan hem de Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamalarla destek mesajları verdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin bugün gelen yıkıcı deprem haberlerinden derin endişe duyduğunu ifadeederek, Başkan Joe Biden’ın ABD Kalkınma Ajansı (USAID) ve federal hükümetin ortaklarına depremden en çok etkilenen bölgelere yardım seçeneklerini değerlendirmeleri talimatını verdiğini belirtti.

Jake Sullivan Twitter’dan paylaştığı mesajda da, her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını iletmek üzere Türk yetkililerle irtibata geçtiğini belirtti ve “Durumu Türkiye ile koordinasyon içinde yakından takip etmeye devam edeceğiz” diye yazdı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği de paylaştığı sosyal medya mesajında, “ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu, bu sabah Güneydoğu ve Orta Akdeniz bölgelerinde meydana gelen depremin neden olduğu acı can kaybı ve geniş çaplı hasar için derin üzüntülerini ifade eder. Türk dostlarımıza en içten başsağlığı dileklerimizi sunarız” ifadesini kullandı.

Büyükelçilik ayrıca, acil yardıma ihtiyacı olan Amerikalılar’ın büyükelçilik ile iletişime geçebilmeleri için telefon ve elektronik posta adreslerini Twitter’dan paylaştı.

Exit mobile version