Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye’de; depremden etkilenen bölgeleri inceledi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'de; depremden etkilenen bölgeleri inceledi

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgelerini ziyaret etmek üzere Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne ulaştı. Blinken, yarın ise Ankara’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek. 

Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 merkezli depremlerin 14’üncü gününde ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken Türkiye’ye geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ı İncirlik’te karşılayan ekipte ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake de yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın İncirlik Hava Üssü’nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı. Çavuşoğlu ve Blinken, helikopter ile depremden etkilenen Hatay üzerinde incelemeler yaptı.

Blinken daha sonra İncirlik Hava Üssü’nde ABD ekipleri ile depremzede ailelerle görüşecek.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken yarın görüşmelerin devamı için Ankara’ya geçecek.

Blinken’ın iki gün süren Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘la görüşebileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde helikopterle incelemelerde bulunduktan sonra Adana’da İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’na döndüler.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile deprem bölgesinde havadan incelemelerde bulunan Blinken, Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Blinken, “Türkiye’deki depremin yıkımını doğrudan görmek derinden üzdü.” ifadesini kullanarak, ABD’nin, kurtarma ve yardım çalışmaları için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduğunu belirtti.

Blinken, Ankara’ya geçti 

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version