Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Başkanı Joe Biden’dan Kiev’e sürpriz ziyaret

ABD Başkanı Joe Biden'dan Kiev'e sürpriz ziyaret


– Rusya Ukrayna savaşının birinci yıldönümüne günler kala, ABD Başkanı Joe Biden Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek gövde gösterisinde bulundu. Seyahat programında Polonya’ya gideceği paylaşılan Biden’ın Kiev ziyareti ‘plansız’ olarak yorumlandı. Savaşın başından bu yana ilk kez Kiev’e giden Biden, ziyarette Ukrayna’ya 500 milyon dolarlık yeni askeri yardım sözü verdi. ABD Başkanı ayrıca, Rus seçkinlerine ve Rus ordusunu desteklemek için yaptırımlardan kaçmaya çalışan şirketlere karşı bu hafta ek yaptırımların açıklanacağını da sözlerine ekledi.

15 YIL SONRA BİR İLK

Ukrayna medyasının paylaştığı fotoğraflarda, Biden’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile başkent Kiev’de incelemelerde bulunduğu görüldü. 15 yıl sonra Ukrayna’yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olan Joe Biden, incelemelerinin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna halkının ödemek zorunda kaldığı bedelin çok büyük olduğuna dikkat çeken Biden, “Bu ziyaret Ukrayna’nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve demokrasisine sarsılmaz bağlılığımızın teyididir” dedi.

ZİYARET SIRASINDA HAVA SALDIRISI SİRENLERİ ÇALDI

Zelenskiy ve Biden, Kiev’in merkezinde yanmış Rus tanklarının yerleştirildiği bir meydanda bulunan St. Michael Katedrali’nin içindeyken hava saldırısı sirenlerinin çalması dikkat çekti. Ziyaretten kısa süre önce de Ukrayna hava sahası boyunca alarm verilmişti. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version