Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Başkanı Biden, trenle Ukrayna’ya nasıl sokuldu?

ABD Başkanı Biden, trenle Ukrayna'ya nasıl sokuldu?

Serbest Görüş Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, pazartesi sabah saatlerinde gizlice Polonya’da Ukrayna’ya ait bir trene bindirilip, Rus işgali altındaki ülkenin başkenti Kiev’e getirildi. 

Ukrayna’nın demiryolu şirketi Ukrzaliznytsia’nın başkanı Aleksandır Kamişin, Ukrayna’nın, “Demir diplomasisi” programı kapsamında son bir yıldır dünya liderleri, toplum önderleri ve diplomatik misyonları resmi ziyaretler için demiryoluyla gizlice Ukrayna’ya sokuyor. 

Kamişin, Biden’ın pazartesi gerçekleştirdiği sürpriz ziyareti de organize eden ekibin bir parçasıydı.

The Guardian’a verdiği söyleşide Kamişin, “Güvenlik her şeydir. Bir tane bile sızıntı olmadı. Trendeki hiçbir görevli fotoğraf çekmedi. Delegasyonların gizliliğine saygı duyuyoruz” diye konuştu.

Kamişin, “Bu bizim için zor bir şey değil. İşimiz bu, her gün yapıyoruz. Düşünün, ABD Başkanı savaştaki bir ülkeyi ziyaret ediyor” dedi.

“Asıl zorluk delegasyonları düzgün ağırlamak” diyen Kamişin, “Biden gibi birçoğu, trende Kiev’de geçirdiklerinden daha fazla zaman geçiriyor. Biden trende 20, Kiev’de ise 4 saat geçirdi. Herkes Ukraynalıların cesur olduğunu biliyor, misafirperver olduğumuzu da göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Söyleşiyi yapan Peter Beaumont, Kamişin’in Biden’ın hangi trende olduğunu gizlemek için hangi yöntemleri kullandıkları konusunda bilgi paylaşmaktan kaçındığını kaydetti.

Biden’ın Kiev’de olacağını varışa saatler kala ABD’nin Moskova’ya bildirdiğine dikkati çeken Beaumont, trende kimin olduğu konusunda hem Ukrayna’nın içindekileri hem de dışındakiler yanıltmak için “aldatmaca yöntemleri” kullanıldığının açık olduğunu belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşta 353 demiryolu çalışanı öldürüldü. Ukrayna, işgale rağmen demiryollarını işler halde tuttu. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version