Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

7,7’lik Pazarcık depreminin sarsıntıları, 5 dakika sonra Grönland’a ulaştı

Haluk Levent uyardı: ‘Yapmayın! Etmeyin! Çalışmalar felç oluyor sonra’


Danimarka Jeolojik Araştırmalar Kurumu, Türkiye’nin güneyini ve komşu Suriye’yi vuran güçlü depremin sarsıntılarının Grönland’a kadar hissedildiğini belirtti.

AFP’ye konuşan sismolog Tine Larsen, “Türkiye’deki büyük depremler Danimarka ve Grönland’daki sismograflarda net bir şekilde kaydedildi. Depremden kaynaklanan dalgalar Danimarka’nın Bornholm adasındaki sismografa sarsıntı başladıktan yaklaşık beş dakika sonra ulaştı. Depremden sekiz dakika sonra sarsıntı Grönland’ın doğu kıyılarına ulaştı ve tüm Grönland’a yayıldı.” dedi.

Görselde Türkiye’de meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin Avrupa’yı geçen sismik dalgaları görülüyor. Her nokta bir sismik istasyonu ifade ediyor.

Seismic waves from the M7.8 (USGS) earthquake in Southern Turkey crossing Europe. Each dot is a seismic station. (GMV) https://t.co/6cY0RObbXv pic.twitter.com/SHbdkxQXzD

— Nahel Belgherze (@WxNB_) February 6, 2023

TÜRKİYE ÜZERNDEN PETROL İHRACATI ASKIYA ALINDI 

Öte yandan, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, komşu ülkeyi vuran ve büyük hasara yol açan ölümcül depremin ardından “güvenlik” gerekçesiyle Türkiye üzerinden petrol ihracatını askıya aldığını duyurdu.

Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye ve Suriye’yi vuran deprem nedeniyle, petrol ihracatının güvenliğini sağlamak ve istenmeyen herhangi bir olayı önlemek amacıyla, Kürdistan bölgesini Türkiye’ye bağlayan boru hattı üzerinden petrol ihracatı askıya alınmıştır.” denildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version