Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

3,5 yaşındaki Muhammed 45 saat sonra kurtarıldı

3,5 yaşındaki Muhammed 45 saat sonra kurtarıldı


Artı Gerçek – Maraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarında üçüncü güne girildi. Gece boyunca çeşitli noktalardan kurtarılma haberleri geldi.

KEPÇE OPERATÖRÜ BABASINI ENKAZDAN ÇIKARDI

Maraş’ta enkaz altında kalan 61 yaşındaki Salman Aydemir, kepçesi ile Bursa’dan gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılan oğlu Osman Aydemir’in katkısıyla 47 saat sonra sağ kurtarıldı. Vücudunun büyük bölümü beton yığınları arasında kalan ve sadece yüzü gözüken baba Aydemir’e UMKE ekipleri enkaz altında ilk müdahaleyi yaptı. Sekiz katlı apartmanın enkazında Aydemir’in yanında bulunan eşinin ise hayatını kaybettiği belirlendi.

HATAY’DA 49 SAAT SONRA KURTULUŞ

Hatay’da yıkılan bir apartmanın enkazından, 24 yaşındaki öğretmen Mesude Akar 49 saat sonra çıkarıldı. Yine Hatay’da, yıkılan bir apartmanın enkazından iki kadın 48 saat sonra kurtarıldı. Kentin Uğur Mumcu Caddesinde yıkılan bir apartmanın enkazından bir çocuk, 45 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. İskenderun ilçesinde, depremlerde yıkılan binalardan birinin enkazından yaklaşık 44 saat sonra Suriyeli 33 yaşındaki anne İmed Sabha ile 2 yaşındaki kızı Vafe Sabha kurtarıldı.

3.5 YAŞINDAKİ MUHAMMED VE ANNESİ KURTARILDI

Adıyaman’ın Eski Saray Mahallesi’nde, 38 yaşındaki Fatma Tanık enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Kadının, aynı enkazdan depremin ardından 45 saat sonra kurtarılıp yarım saat önce hastaneye kaldırılan 3,5 yaşındaki Muhammed Yusuf Tanık’ın annesi olduğu öğrenildi. (AA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version