Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

2023’ün ilk ayında rekor dış ticaret açığı verildi; 14,3 milyar dolar

Bakan Mehmet Muş’un elektrik ve doğalgaz zammı açıklamasında ‘bütçe’ itirafı


Mehmet Muş

Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Ocak ayında dış ticaret açığı 14,3 milyar dolarla rekor seviyeye yükseldi. 2022 Ocak-Aralık döneminde dış ticaret açığı yüzde 137 artarak 46 milyar 211 milyon dolardan, 109 milyar 539 milyon dolara yükselmişti. Geçtiğimiz yıl, yıllık bazda rekor dış ticaret açığı verilmişti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ticaret Bakanlığı Konferans Salonu’nda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ile düzenlediği basın toplantısında, ocak ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Açıklanan geçici verilere göre Ocak’ta ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 artışla 19,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. İthalatın ise 33,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği bildirildi. Açıklanan bu rakamlarla birlikte; dış ticaret açığı 14,3 milyar dolar olarak hesaplanırken, rekor seviyeye çıkıldığı bildirildi.

İhracat rakamlarının, dünyada bu kadar belirsizliğin olduğu bir iklimde ve Türkiye ile ilgili ihracat beklentilerinin düştüğü bir ortamda elde edilen başarının göstergesi olduğunu dile getiren Muş, Türkiye’nin, öngörülenin aksine, sanayi üretiminde ve ihracatta yoluna emin adımlarla devam ettiğini söyledi. Elde edilen bu başarıların arkasında Türkiye’de yakalanan siyasi istikrarın öneminin büyük olduğunu savunan Muş, “Bu siyasi istikrar, ihracatın önünü açan politikalarla ihracatçımıza ufuk açmış ve ihracatçılarımız dünyanın geniş coğrafyalarına Türk mallarını ulaştırmıştır.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version