Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

20 kişiye mezar olan apartmanın müteahhitlerinden biri Erdoğan’a danışman diğeri milletvekili oldu

20 kişiye mezar olan apartmanın müteahhitlerinden biri Erdoğan’a danışman diğeri milletvekili oldu


12 Kasım 1999’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki Düzce depreminde 20 kişinin can verdiği Işık Apartmanı’nın müteahhitlerinden Hamza Cebeci’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı olduğu ortağı olan Fahri Çakır’ın ise AKP’den Düzce Milletvekili seçildiği öğrenildi.

Diken’de yer alan habere göre, 17 Ağustos Marmara depreminin ardından tam 87 gün sonra 845 kişinin hayatını kaybettiği Düzce depreminde vatandaşlara mezar olan binalardan bir tanesi de Işık Apartmanı’ydı. 20 kişinin can verdiği Işık Apartmanı’nın müteahhitleri daha sonra AKP’nin kuruluşunda yer aldı. Işık Apartmanı’nın müteahhitlerinden Hamza Cebeci’nin AKP’nin kuruluşuyla ilgili Düzce’de önemli görevler aldı. Yıkılan binayla ilgili davada yargılanan Cebeci, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olup imar komisyonuna girdi. 2015’ten bu yana Darülaceze başkanlığını sürdüren Cebeci, 2020’de Erdoğan’ın danışmanı oldu.

Cebeci’nin aynı davada yargılandığı ortağı Fahri Çakır da AKP’de önemli görevlere geldi. 2003’te AKP’den Düzce milletvekili seçilerek dokunulmazlık da kazanan Çakır, 2018’de yeniden Düzce’den milletvekili seçildi.

Kahramanmaraş depreminin ardından bölgeye giden Fahri Çakır depremzedelere destek oldukları yönünde sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunması dikkat çekti.

Adıyaman’da vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz.

İnşallah tek yürek, tek bilek olarak bu zor günlerin de üstesinden geleceğiz. pic.twitter.com/hjYTEskZC1

— Fahri ÇAKIR (@fahricakir81) February 13, 2023

”BİZ BU KAFAYLA İSTANBUL DEPREMİNE HAZIRLANACAKTIK”

Tele1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu Habere Doğru programında konuşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Düzce depremi sonrası cezaevine giren müteahhit Hamza Cebeci’nin AKP’de yükselişini şöyle anlattı:

“Hamza Cebeci. Düzceliler yakından bilirler. Düzce depreminde üzüntü yaşatan müteahhit. Önce AKP’den meclis üyesi seçiliyor. Ardından büyükşehir imar komisyonu üyesi oluyor. Sonra bu arkadaş durmuyor. 2015’te Darülacazade’ye getiriliyor. Burada da bitmiyor. 2020 yılında çıkan kararname ile Cumhurbaşkanı danışmanı oluyor. Biz bu kafayla İstanbul depremine hazırlanacaktık.”

Düzce depreminde hüküm giyen müteahhit iki yıl önce Erdoğan’ın danışmanı olmuş!

— Tele1 TV (@tele1comtr) February 20, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version