Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

182. saatte mucize: 13 yaşındaki Kaan, Hatay’daki enkazdan sağ çıkarıldı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan Hatay Akevler Mahallesi'nde 12 yaşındaki bir çocuk 182. saatte enkazdan sağ çıkarıldı.


Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan Hatay Akevler Mahallesi’nde 12 yaşındaki bir çocuk 182. saatte enkazdan sağ çıkarıldı. 

Merkez Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi Akevler Sokak’ta, 3 gündür çalışma yapan arama kurtarma ekipleri ısıya duyarlı termal kameralarla tespit yaptı. Günlerdir süren çalışmada canlı ibaresine ulaşan ekipler ardından ses aldı.

Depremde yıkılan bir apartmanın enkazında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine bağlı ekipleri tarafından bir kişinin olduğu belirlendi. İsminin Kaan olduğu öğrenilen 12 yaşındaki çocuk, depremin 182’nci saatinde binanın enkazından kurtarıldı. 

Ekiplerin yoğun çalışması sonucu enkaz altında kalan 13 yaşındaki Kaan Kuruoğlu’na ulaşıldı. Ekipler enkaz altında ulaştığı Kaan’ın elini tuttu, ardından da sağlık ekibini çağırdı. Kaan’a enkaz altına damar yolu açılarak serum bağlandı. Daha sonra zamana karşı yarışan ekipler, Kaan’ı olduğu yerden çıkarmayı başardı. Sağ olarak kurtarılan Kaan, insan koridoru ile ambulansa taşınarak hastaneye sevk edildi.

13 yaşındaki Kaan’ın Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinden Hatay’daki yakınlarına misafir olarak geldiği öğrenildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version