Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zelenskiy tanklardan sonra ‘el artırdı’: Uzun menzilli füze istiyoruz

Zelenskiy tanklardan sonra 'el artırdı': Uzun menzilli füze istiyoruz


Batılı ülkelerden Rusya’ya karşı tank sözü alan Ukrayna’dan bu kez de uzun menzilli füze talepleri yükselmeye başladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Rusya ordusuna karşı daha etkili şekilde mücadele etmek için uzun menzilli füzelere ihtiyaç duyduklarını” söyledi.

Telegram hesabından yaptığı görüntülü paylaşım yapan Zelenskiy, Rusya’nın 28 Ocak’ta (dün) sabah saatlerinde Donetsk bölgesine bağlı Konstantinivka kentine düzenlediği füze saldırılarında üç sivilin öldüğünü, 14 kişinin yaralandığını belirtti. Zelenskiy, saldırıda sivillerin yaşadığı konutların S-300 füzeleriyle hedef alındığını savunarak, daha fazla silaha ihtiyaç duyduklarını söyleyip “Ukrayna’nın özellikle uzun menzilli füzelere ihtiyacı var” dedi.

Zelenskiy, Ukrayna’nın Amerikan yapımı olan ve 297 kilometre menzili bulunan ATACMS füzelerine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Washington, şu ana dek bu füzeleri Moskova’ya karşı kullanılmak üzere Kiev’e vermeyi reddetmişti.

Öte yandan, Zelenskiy’nin danışmanı Mihail Podolyak’tan da füze talebi geldi. Podolyak, “Rusya ordusunun kilit önemdeki silahını -bugün cephe hattında kullandıkları havan toplarını- ciddi ölçüde azaltmak adına, onların depolarını imha edecek füzelere ihtiyacımız var” dedi. Podolyak’ın, Kiev ile Batılı mütetfiklerinin uzun menzilli füze taleplerini görüşmekte olduğunu söylemesi de dikkat çekti.

Ukrayna, Almanya’nın kendi yapımı Leopard 2 tanklarına dair itirazlarından geri adım atması sonrasında çok sayıda Batılı ülkeden tank sözü almıştı. Kiev aynı zamanda, Batı’dan savaş jeti de talep ediyor. Ukrayna hava kuvvetleri dün, İspanyol gazetesi El Pais’in “Kiev’e 24 adet F-16 gönderilecek” iddiasını reddederek görüşmelerin devam ettiğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version