Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yusuf annesine kavuşsun! ‘Annesinin başka bir hastanede tedavi gördüğünü söylüyoruz’

Yusuf annesine kavuşsun! ‘Annesinin başka bir hastanede tedavi gördüğünü söylüyoruz’


Yusuf Kerim’in ölümcül Ewing Sarkom kanserinin dördüncü evresinde olduğunu belirten Baba Süleyman Sayın, “Kanser bütün vücuda yayılmış” dedi.

Üçüncü kemoterapiye başlandığını söyleyen baba Sayın, Yusuf Kerim’in annesine ihtiyacı olduğunu belirterek yetkililere seslendi. Sayın’a doktorlar çocuğun hastalık seyrinin kötüye gittiğini söylemiş.

Halsizlik ve şiddetli ağrı yaşayan Yusuf Kerim’in sürekli annesini sorduğunu anlatan baba Sayın, “Annesiyle ilgili çocuğa izah edebileceğimiz bir durum yok” şeklinde konuştu:

“Annesinin başka bir hastanede tedavi gördüğünü söylüyoruz. Annesini görmek, konuşmak istiyor en azından görüntülü olarak aramamızı ve annesiyle konuşmayı istiyor. Bu isteğini gerçekleştiremiyoruz sürekli geçiştirmeye çalışıyoruz.”

Gülten Sayın 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden önce Adıyaman’da çalıştığı yurt ve maaşını Bank Asya’ya yatırdığı gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Anne Sayın’ın tutuklanma döneminin Yusuf Kerim’e teşhis konulduğu günlere denk geldiğini belirten baba Süleyman Sayın şunları söyledi:

“Adalet Bakanlığın’dan infaz erteleme talebinde bulunduk, raporlarımızı gönderdik, çocuğun yüzde 90 üzeri engelli durumu var. Buna rağmen cezası onanınca annesi gitti kendisi teslim oldu. Yusuf Kerim’in bütün bakımını ben yapıyorum ama çocuğun moralinin iyi olması için annesine ihtiyacı var. Bu duruma cezaevindeki annesi de üzülüyor, çocuk burada üzülüyor ben de ikisine üzülüyorum. Şuan nereye başvurulması gerekiyorsa oralara başvurduk. Ne olup olmayacağını bekliyoruz. Yetkililerin vicdanlarına sesleniyorum anne ve çocuk için zor bir süreç”

Doktorlar, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Yusuf Kerim’in yaşaması için yüzde 20 şans tanıyor.

Mevcut yasalara göre eşinin, hasta oğluna kavuşamayacağını kaydeden Sayın, umudunun önümüzdeki günlerde meclis gündemine gelmesi beklenen 7. Yargı paketinde olduğunu söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version