Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Genel seçimler ilkbaharda yapılacak

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Genel seçimler ilkbaharda yapılacak


Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ülkede genel seçimlerin ilkbaharda yapılacağını söyledi. Miçotakis böylece hükümetin nisan ayı civarında seçime gideceği yönünde ülke basınındaki haberleri doğrulamış oldu.

Miçotakis’in görev süresi temmuz ayında sona eriyor ve seçimler nispi temsil sistemi altında yapılacak, bu da herhangi bir adayın kesin olarak kazanmasını zorlaştırarak ikinci bir oylama şansını ve siyasi belirsizliğin arttığı bir dönem yaşanmasını artırıyor.

Yeni Demokrasi Partisi lideri muhafazakar başbakan Evros bölgesinde yaptığı bir gezi sırasında gazetecilere verdiği demeçte, “Seçimler baharda, esasen dört yıllık görev süremizi fiilen tüketmiş olacağımız bir noktada yapılacak” dedi. Miçotakis ayrıca seçimlerde “sembolik sebeplerle” Türkiye sınırında bulunan Evros ‘tan aday olacağını da söyledi.

ANKETLERDE YENİ DEMOKRASİ PARTİSİ ÖNDE GÖZÜKÜYOR

Ülkedeki son kamuoyu yoklamaları Miçotakis’in partisi Yeni Demokrasi’yi önde gösteriyor. 24 Aralık tarihli Marc Araştırma Şirketi’nin yaptığı ve çekimserlerinin oranının yer almadığı ankete göre seçimde Yeni Demokrasi’nin oy oranı yüzde 33.4, Syriza’nın 25.5, PASOK 10.5, Yunanistan Komünist Partisi’ninki ise 5.8 olarak hesaplandı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version