Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeni Zelandalı uyuşturucu kaçakçısı Türkiye’de tutuklandı

Yeni Zelandalı uyuşturucu kaçakçısı Türkiye'de tutuklandı


Artı Gerçek- Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de gözaltına alınan Yeni Zelandalı ‘Comancheros’ adlı motosiklet çetesinin lideri Hohepa Ngakuru’nun Türkiye’de tutuklandı.

Avusturya polisi, küresel bir uyuşturucu ağını Türkiye’den yönettiği iddia edilen Ngakuru’nun tutuklandığını doğrulamak için Türk yetkililerle temasa geçtiği belirtildi.

T24’ün Daily Mail’den aktardığı habere göre; bu ayın başlarında dünya çapında faaliyet gösteren Comanchero motosiklet çetesinin yeni ‘Yüksek Komutanı’ olduğu bildirilen Ngakuru’nun, Sidney’de rakip çetelerle girdiği şiddetli bölge çatışmaları sırasında Comancheros saflarında yükseldiği belirtiliyor.

2010 yılında Avustralya’dan ayrılan 42 yaşındaki Ngakuru’nun, 100 milyon dolardan fazla bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor. 2010 yılında uyuşturucu suçlamalarından kefaletle serbest bırakılan Ngakuru’nun, Sidney’den kaçan Hakan ‘Big Hux’ Ayık ile birlikte Türkiye’den Comancheros operasyonlarını yürüttüğü anlaşıldı.

Avustralya polisinin, ülke genelinde dağıtılmak üzere Avustralya’ya büyük uyuşturucu ithalatı yapmakla suçlanan Ngakuru’nun tutuklandığını teyit etmek için Türk yetkililerle temas kurduğu öğrenildi.

Yeni Zelandalı üst düzey yetkililerinin de Türk meslektaşlarıyla görüşerek Ngakuru’nun “uyuşturucu kaçakçılığı” ve “kara para aklama” suçlarından yargılanmak üzere ülkesine geri gönderilmesini sağlamaya çalıştığı kaydedildi. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version