Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yargıtay’dan yeni Bylock içtihadı: Aşağıdaki kararı binlerce kişi için de neden vermediniz ve hayatlarını kararttınız?

Yargıtay’dan yeni Bylock içtihadı: Aşağıdaki kararı binlerce kişi için de neden vermediniz ve hayatlarını kararttınız?


Kararda sanığa ait olduğu belirtilen Bylock tespit değerlendirme tutanaklarında kullanıcı adı ve şifresinin yazılı olmasına karşın sanığın Bylock kullanıcısı olduğu iddialarını reddetiğine vurgu yapılarak, dosyada başka bir belge ve bilgi de bulunmadığı kaydedildi.

Dosyaya giren Bylock tespit tutanaklarının sanığa ait olup olmadığının belli olmadığı ifade edilen kararda, sanığın Bylock kullanıcısı olup olmadığının her türlü kuşkudan uzak olarak tespiti bakımından yazışma yapıldığı öne sürülen kişilerin ifadelerine de başvurulmadan eksik araştırma ve inceleme ile yazılı şekilde hüküm kurulduğu vurgulandı.

KARAR OYBİRLİĞİ İLE VERİLDİ

Eksik araştırma ve inceleme yapılmasının bozmayı gerektirdiği ifade edilen kararda, sanık müdafiinin temyiz itirazlarının bu itibarla yerinde görüldüğü belirtilerek hükümlerin oybirliği ile bozulmasına karar verdi.

BU KARARI BİNLERCE KİŞİ İÇİN NEDEN VERMEDİNİZ?

Yargıtay’ın gecikmiş kararına tepki gösteren hukukçu Gökhan Güneş, Yargıtay’ı da etiketleyerek şu paylaşımları yaptı:

“Aşağıdaki kararı binlerce kişi için de neden vermediniz ve hayatlarını kararttınız? Bozma gerekçenizde belirttiğiniz hususları araştıran kaç mahkeme vardı ki, verdikleri hukuksuz kararları gözünüzü kırpmadan onadınız?

Hukuka aykırı Bylock verileriyle ilgili bu karardaki hususlara dayanarak bile binlerce insanın beraat edeceğini bildiğiniz halde neden bu kararı şimdi verme gereği duydunuz?

Bu kararların işlediğiniz insanlığa karşı suçların ve uyguladığınız düşman ceza hukukunun delili olduğunun farkında değil misiniz?

Verdikleri her kararla suç batağına biraz daha batıyorlar. Bu kararların hepsi bozulacak ve ceza verdikleri herkes beraat edecek. Mücadeleye devam!”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version