Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yandaş medya istedi, Yargıtay değiştirdi: Açıklanmayan gerekçeli kararı yandaş yazar köşesinde yazdı

Yandaş medya istedi, Yargıtay değiştirdi: Açıklanmayan gerekçeli kararı yandaş yazar köşesinde yazdı


Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun, Adalet Bakanlığı eski Müsteşarı Birol Erdem’e ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği’ suçundan verilen ve Gülen Hareketi’ne yönelik tüm davalara emsal olacak beraat kararını, yandaş medyadan gelen tepkiler sonrasında değiştirdi. Değişikliği Yargıtay’dan önce yandaş yazar duyurdu

GÜLEN HAREKETİ SORUŞTURMALARI BERAATLE SONUÇLANACAKTI

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun da onadığı Yargıtay 9. Ceza Dairesinin beraat kararında Erdem’in, ‘örgütün hiyerarşisi içinde bulunduğu zaman dilimi itibariyle örgütün nihai amacını bilmediği gibi bu amacın kamuoyu tarafından da bilinmediği’ belirtiliyordu. Bu karar Gülen Hareketi’ne yönelik yapılan tüm soruşturmaların ‘beraat’le sonuçlanmasına neden olacaktı.

GEREKÇE DEĞİŞTİRİLİP ONANDI

Sabah gazetesi yazarı Yasemin Güneri, bugünkü “Birol Erdem kararında “Hata”dan dönüldü” başlıklı yazısında karar değişikliğine yer verdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde verilen “hata”lı karardan dönüldüğünü savunan Güneri, beraat kararının gerekçesinin de değiştirilerek onandığını kaydetti.

YARGITAY’IN AÇIKLAMADIĞI GEREKÇEYİ PAYLAŞTI

Yargıtay’ın açıklamadığı gerekçeyi de köşesinde paylaşan Güneri, gerekçeden şu kısımları köşesine taşıdı: “Sanığın F.TÖ/PDY yapılanmasının kamuoyunda cemaat olarak bilinip algılandığı ve alenen kriminalize olmadığı bir dönemde örgüt üyeliğine esas teşkil edebilecek bir kısım faaliyetlerde bulunmuş ise de; örgütün gerçek yüzüyle ortaya çıktığı 2012 yılı ve sonrasında örgüt içinde herhangi bir faaliyette bulunmadığı gibi o dönem örgüt açısından stratejik önemi haiz faaliyetlerini engellemek için yoğun çaba sarf ettiği, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde örgüte karşı mücadele edebilecek kadro oluşturduğu, yüksek mahkemelerde örgüte mensubiyeti bulunan üyelerin açığa çıkmasına ve faaliyetlerinin engellenmesine çaba gösterdiği, HSK da örgüt mensupları lehine alınan kararlarda karşı duruş sergilediği, F.TÖ karşıtı üyeleri bu yapıya karşı organize ettiği, darbe teşebbüsü sonrasında başta yüksek mahkeme üyeleri olmak üzere F.TÖ/PDY mensubu olduğu gerekçesiyle yargılanan sanıkların çok büyük çoğunluğunda tanıklık yaparak maddi gerçeğin ortaya çıkmasına katkı sağladığı; başlangıçta örgüt içerisinde yer almayan ve örgütsel bir eğitimden geçmeyen, kod adı bulunmayan, herhangi bir örgütsel gizli iletişim aracı kullanmayan, kendisinin yargılandığı davada yapmış olduğu savunması samimi görünen örgütün gerçek amacını fark ettikten sonra yoğun bir mücadeleye girişen sanığın örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmadığı, bu şekilde suç işleme kastı ile hareket etmediği sonucuna varılmıştır.”

TARİHTE EMSALİNE AZ RASTLANIR BİR HUKUKSUZLUK

Yasemin Güneri’nin yazısını alıntılayarak Yargıtay’ın karar değişikliğine tepki gösteren Hukukçu Dr. Gökhan Güneş, sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı:

Tarihte emsaline az rastlanır hukuksuzluklara göz yuman ve bu ifritten dönemin mimarlarından olan @TCYargitay Ceza Genel Kurulu bir ilke daha imza attı! Zira haber doğruysa, verdiği kararı değiştirerek işlediği suçlara bir yenisini daha ekledi.

YARGITAY’IN SAYFASINDA OLMAYAN KARAR TROLLERDE

Yargıtay’ın sayfasında karar yok ama kararın ayrıntıları ve kimlerin ne yönde oy kullandığına kadar her şey gazeteciler! tarafından paylaşıyor. Ey Yargıtay, eğer verdiğiniz kararı trollerden öğreneceksek neden web siteniz ve daha önemlisi bu site de “karar arama” sayfası var?

REZALETLE İLGİLİ KAMUOYUNU BİLGİLENDİRECEK MİSİNİZ?

Bu zamana kadar açıklama yapmadığınız bu rezaletle ilgili kamuoyunu bilgilendirecek misiniz? Yargıtay’ın itibarını iki paralık ettiğinizin ve trollerin elinde oyuncak olduğunuzun farkında değil misiniz? Panik halinizi anlıyor ve telaşla yaptığınız hataları çok iyi görüyoruz.

NE KARAR VERİRSENİZ VERİN SURATINIZA ÇARPILACAK

Ancak şunu bilin ki, ne karar verirseniz verin hepsi suratınıza çarpılacak! Bunun ilk adımı iki gün önce AİHM Büyük Dairede görüşülen dosya ile atıldı. Dolayısıyla, önümüzdeki aylarda verdiğiniz ya da değiştirdiğiniz bu kararların bir anlamı ve haber değeri bile olmayacak.

İNSANLARIN HAYATINI KARARTANLAR HESAP VERECEKLER

İster sivil ister asker olsun, darbe teşebbüsünden haberi olmayanlar BERAAT EDECEK, bu kişiler TÜM HAKLARINI VE İTİBARLARINI GERİ ALACAK ve verdikleri kararlarla insanların hayatını karartanlar da hukuk önünde HESAP VERECEKLERDİR. Hiç şüpheniz olmasın! Hukuki mücadeleye devam.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version