Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wagner’in patronu Prigojin, Rasputin benzetmesini yanıtladı: ‘Düşmanların kanını akıtıyorum’

Wagner'in patronu Prigojin, Rasputin benzetmesini yanıtladı: 'Düşmanların kanını akıtıyorum'


Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu’nun patronu Yevgeniy Prigojin, kendisini son Çar II. Nikolay’ın eşi Çariçe Aleksandra üzerinde büyük etkisi nedeniyle sarayda nüfuz kazanan ve çarın oğlunun hemofili hastalığına yardımcı olan Rus mistik ve şifacı Grigori Rasputin’e benzeten Financial Times gazetesine yanıt verdi.

Financial Times hafta sonu bir haberinde Prigojin’i Kremlin üzerinde artan nüfuzu nedeniyle Rasputin’e benzetmiş, Prigojin’in, Rusya savaşının bir başka aktif destekçisi olan Çeçen lider Ramzan Kadirov gibi, “savaşa gönülsüz, beceriksiz yaklaşımlarıyla Putin’i hayal kırıklığına uğrattığı varsayılan askeri, bürokratik ve iş çevrelerinin yakıcı bir eleştirmeni olarak konumlandığını” yazmıştı.

Rus güçlerinin Ukrayna’nın Donbas bölgesindeki ilerleyişinde önemli rol oynayan Wagner’in kurucusu olduğunu yıllardır konuşulmasına rağmen henüz geçen eylül ayında kabul eden Prigojin’in basın ofisinden yapılan açıklamada gazetenin Rasputin benzetmesine yanıt verildi.

‘ANAVATANIMIZIN DÜŞMANLARININ KANINI AKITIYORUM’

Açıklamada Prigojin’in “Rasputin’in tarihine çok vakıf değilim ama bildiğim kadarıyla Rasputin’in önemli bir özelliği, genç prensin (Çar II. Nikolay’ın oğlu) kan akışını büyülerle durdurmasıydı. Maalesef ben kan akışını durdurmuyorum. Anavatanımızın düşmanlarının kanını akıtıyorum. Büyülerle değil, onlarla doğrudan temas kurarak” dediği aktarıldı.

Prigojin’in Rusya’daki cezaevlerinden hükümlüleri Wagner’e katılmaları için topladığı görüntüler ortaya çıkmış, ayrıca Wagner’in patronunun paralı asker grubunun “ihanet suçlamasıyla” bir Rus’u balyozla öldürdüğü infazı övdüğü basında yer almıştı. Prigojin’in benzetildiği Rasputin ise saraydaki etkisinin artışının bazı kesimlerde kötü görülmesi ve dedikodular nedeniyle 1916’da Rus soylularca yapılan suikast sonucu öldürülmüştü. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version