Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Vietnam Devlet Başkanı Phuc istifa etti

Vietnam Devlet Başkanı Phuc istifa etti


Vietnam’da Devlet Başkanı Nguyen Xuan Phuc’un görevinden istifa ettiği açıklandı.

İktidardaki Komünist Parti’nin Merkez Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre parti istifa talebini kabul ettiği Phuc’un Devlet Başkanlığı, 2021-2026 dönemi Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyi Başkanlığı, politbüro ve parti komitesi üyeliğini sona erdirdi. Partiden yapılan açıklamada, Phuc’un görevinden istifa edip emekli olmaya karar verdiği, partinin de yönetmelikleri ve kanunları göz önünden bulundurarak istifayı kabul ettiği belirtildi.

Öte yandan açıklamada Phuc’un, başbakanlığı döneminde iki başbakan yardımcısı ve üç bakanının görevleriyle ilgili ağır sonuçlara yol açan yolsuzluklarından da sorumlu olduğu ve söz konusu kişilerin görevden alındığı, iki bakan ve diğer birkaç yetkilinin de yargılandığı kaydedildi. Phuc’un yerine geçecek isim ise henüz açıklanmadı.

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE HEDEF ALINAN EN ÜST DÜZEY İSİM OLDU

2016-2021 yılları arasında başbakan olan 68 yaşındaki Phuc, partinin yolsuzluğa yönelik geniş çaplı baskısının hedef aldığı en yüksek rütbeli yetkili oldu. Soruşturma ve görevden almaların artması baskıların yoğunlaştığının sinyallerini veriyor.

Komünist Parti’ye göre, yalnızca 2022’de bakanlar, üst düzey yetkililer ve diplomatlar da dahil olmak üzere 539 parti üyesi yolsuzluk ve “kasıtlı suçlar” nedeniyle yargılandı veya “disiplin cezasına çarptırıldı”. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version