Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Vali Memiş, fotoğrafı savundu: Devlet adamlığını sizden mi öğreneceğiz?

Vali Memiş, fotoğrafı savundu: Devlet adamlığını sizden mi öğreneceğiz?


Erzurum Valisi Oktay Memiş, Erkam Yıldırım ile olan fotoğrafına yönelik gelen eleştirilere cevap verdi. Memiş, “Devlet adamına bu şekilde yaklaşılır mı? Devlet adamlığını sizden mi öğreneceğiz” dedi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın 13 Ocak günü katıldığı Erzurum’daki geleneksel ‘1001 Hatim’ duasının ardından gittiği bir giyim mağazasında çekilen fotoğraf karesini köşesine taşıdı.

Yıldırım’a Erzurum Valisi Olay Memiş ve il Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek’in de eşlik ettiğini vurgulayan Saymaz, “Bu fotoğraf karşısında ‘Neyse ki Yıldırım’ın tesbihini taşımamışlar’ demekten kendimi alamadım” ifadesini kullandı.

Erzurum Valisi Oktay Memiş, eski Başbakan ve AKP Milletvekili Binali Yıldırım’ın oğu Erkam Yıldırım ile fotoğrafına gelen tepkiler hakkında konuştu:

– Fakirin fukaranın emrindeyiz
– Devlet adamlığını sizden mi öğreneceğiz

AYRINTILAR ↘️ https://t.co/fu1ePwvwW1 pic.twitter.com/bFPef7yiii

— Kronos (@KronosHaber) January 22, 2023

Daha sonra Erkam Yıldırım’ın fotoğraftaki oturuş şekli kamuoyunda tartışma konusu oldu. Bu oturuş şeklinin saygısızlık olduğu yönündeki eleştirilerin ardından Erzurum Valisi Oktay Memiş açıklama yaptı.

Serbest Görüş:

 

Gelen tepkiler üzerine fotoğrafla ilgili Vali Oktay Memiş, şu açıklamayı yaptı:

“Kaç gündür izliyorsunuz, bir fotoğraf karesinden bendenizi linç etme kampanyası yürütülüyor. 30 yıllık meslek hayatımda böyle bir şeyle karşılaşmadım, bir şey de söyleyemiyoruz, yani ne söylesek başka yere çekilecek. Tek bir fotoğraf karesiyle bir insan bu kadar linç edilir mi? Devlet adamına bu şekilde yaklaşılır mı? Devlet adamlığını biz sizden mi öğreneceğiz? Bu vatandaşın emrindeyiz, fakirin fukaranın emrindeyiz, güç odaklarının emrinde değiliz. Böyle bir şey olabilir mi?”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version