Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna’nın Fransa Büyükelçisi: Şu ana kadar 321 tank sözü verildi

Der Spiegel: Almanya Ukrayna’ya Leopard tanklarını gönderecek


Ukrayna’nın Fransa Büyükelçisi Vadim Omelçenko, Fransız BFMTV’ye yaptığı açıklamada şu ana kadar çeşitli ülkelerden Ukrayna’ya 321 tank gönderilmesi sözü verildiğini söyledi.

Omelçenko cuma günü yaptığı açıklamada “Bugün birçok ülke Ukrayna’ya 321 ağır tank teslim etme anlaşmasını resmen onayladı” dedi. Bu tankların bir an önce Ukrayna’ya gönderilmesini isteyen Omelçenko muharebe tanklarının teslimat sürelerinin değişkenlik gösterebileceğini belirtti.

‘AĞUSTOS YA DA EYLÜL’E KADAR BEKLERSEK ÇOK GEÇ OLABİLİR’

Omelçenko “Bazı ülkelerin bakım çalışması yapması gerekiyor, diğerleri lojistiğe karar verecek, diğerleri verecekleri tanklar karşılığında diğer modelleri almayı bekliyor” dedi. Ukraynalı elçi sözlerini “Bu yardıma bir an önce ihtiyacımız var. Eğer ağustos ya da eylül ayına kadar beklersek çok geç olabilir” diye sürdürdü.

Almanya ve ABD onlarca Leopard-2 ve Abrams tipi tanklarını Kiev güçlerine gönderme kararı almıştı. Almanya ayrıca diğer ülkelerin envanterlerinde bulunan Leopard-2 göndermesinin önündeki engelleri de kaldırmıştı. Polonya daha önce gönderdiklerinin yanı sıra elindeki 14 Leopard tankını ve 60 modernize edilmiş tankı Ukrayna’ya göndereceğini açıklamıştı. İngiltere, 14 adet Challenger-2 tankı gönderme sözü vermiş, Kanada da ilk aşamada dört Leopard 2 tankı göndereceğini açıklamıştı.

ZELENSKİY: BAHMUT VE VUGLEDAR’DA DURUM AĞIR

Diğer yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ordusuyla en ağır çatışmaların Donetsk bölgesine bağlı Bahmut ve Vugledar şehirlerinde sürdüğünü belirtti. Zelenskiy, yayımladığı günlük görüntülü mesajıyla ulusa seslenerek, ülkede devam eden savaşla ilgili gelişmeler hakkında bilgi paylaştı.Savaşın en sıcak çatışmalarının doğudaki Donetsk bölgesinde sürdüğüne dikkati çeken Zelenskiy, “Cephede, özellikle Donetsk bölgesindeki Bahmut ve Vugledar yakınlarındaki durum son derece ağır olmaya devam ediyor” ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version