Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna’da helikopter kazası: İçişleri bakanı dahil 16 kişi öldü

Ukrayna'da helikopter kazası: İçişleri bakanı dahil 16 kişi öldü


Ukrayna’nın başkenti Kiev’in dışındaki Brovary kasabasında bir anaokulu ve bir konut binasının üzerine sabah saatlerinde bir helikopter düştü. Helikopterin düşmesinin ardından çevredeki binalarda yangın çıktı. Ukraynalı yetkililer olayda ikisi çocuk 16 kişinin öldüğünü, ölenler arasında helikopterdeki Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırski ve yardımcısının da olduğunu açıkladı.

Kaza sırasında hava sisli ve kapalıydı. İlk belirlemelere göre helikopter anaokuluna çarptıktan sonra bir konut binasının yakınına düşerek yanmaya başladı.

10’U ÇOCUK 22 KİŞİ YARALANDI

Kamu radyosu Suspilne, ölen 16 kişiden dokuzunun helikopterdeki kişilerden oluştuğunu söyledi. Helikopterde İçişleri Bakanı Denis Monastırski’nin yanı sıra yardımcısı Yevhen Yenin’in de bulunduğu Ukrayna basınındaki haberlerde yer aldı. Yaralanan 22 kişiden 10’unun anaokulundaki çocuklar olduğu da açıklandı. Daha önce Kiev bölge valisi Oleksiy Kuleba, Telegram’dan yaptığı açıklamada “Trajedi anında çocuklar ve kurum personeli anaokulundaydı. Şu anda herkes tahliye edildi” demişti. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version