Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türköne: İktidarın yaptıklarına, toplumun verdiği desteğin meşrulaştırılacak bir tarafı yok

Türköne: İktidarın yaptıklarına, toplumun verdiği desteğin meşrulaştırılacak bir tarafı yok


Güncel soruşturmalar kapsamında yazdığı yazılar nedeniyle tutuklanan ve 4 yıl 2 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen gazeteci ve akademisyen Mümtaz’er Türköne, KHKTV’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin sorununun rejimin yaptıklarından daha çok, iktidarın uygulamalarına toplumdan gelen destek olduğuna dikkat çekti. Mümtaz’er Türköne, “İktidarın yaptıklarına karşı toplumun verdiği desteğin bir açıklaması yok, mazereti yok. Bunun meşrulaştırılacak, anlayışla karşılanacak bir tarafı yok. Peygamberimiz, ‘Layık olduklarınızla yönetilirsiniz’ diyor. Demek ki bunlara layıkmışız!” dedi.

Cezaevinde geçirdiği yıllar için bir üzüntü duymadığını anlatan Türköne, bu süre içinde anne ve babasını kaybetmenin acısının unutulmaz olduğunu söylüyor. Türkiye’nin çok büyük bir yıkım ve tahribat geçirdiğini savunan Türköne, yakın zamanda bu tahribatın onarılacağına dair bir ışık da görünmediğini anlatıyor: “Tahribat çok büyük. Alt üst oluş… Kaybedilenler, erozyona uğrayanlar, dengesini yitirenler çok fazla. Yani ülkeyi kast ediyorum, devleti kast ediyorum, hukuku kast ediyorum.”

MUHAFAZAKARLIK BÜYÜK YARA ALDI

Son dönemde muhafazakarlığın ve dindarlığın çok büyük yara aldığını ve toplumun dinden uzaklaştığını belirten Türköne, siyasal alanda muhafazakârlığın yok olduğunu, iktidarın kimlikten uzak bir çıkar şebekesi olarak davrandığı tespitinde bulunuyor.

Türköne’nin KHKTV’den Ahmet Erkan’a yaptığı açıklamanın tamamını izlemek için linke tıklayın…

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version