Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TÜİK görevden almaları böyle savundu: Rotasyon

TÜİK görevden almaları böyle savundu: Rotasyon


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ulusal Hesaplar Dairesi Başkanı Cihat Erce İşbaşar’ın görevden görevden alınarak, başka bir birime atanmasına yönelik iddialara yazılı açıklamayla yanıt verdi. Dönemsel olarak kurum içerisinde rotasyon ihtiyacının doğduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bu ihtiyaç doğrultusunda kurumun istatistik üretici daireleri arası rotasyon gerçekleşmiştir. Bu kapsamda, milli gelir hesabını yapan Ulusal Hesaplar Dairesinin Başkanı, turizm gelir revizyonu gibi çok önemli çalışmaların yapıldığı Uluslararası Ticaret İstatistikleri Dairesi Başkanlığı’na getirilmiştir.”

SON DÖNEMDE GÖREVDEN ALMALAR YOĞUNLAŞTI

Ulusal Hesaplar Dairesi Başkanı Cihat Erce İşbaşar’ın, iktidarın beklentisinin daha altında açıklanan üçüncü çeyrek ekonomik büyüme verileri nedeniyle görevden alındığı öne sürülmüştü.
TÜİK verilerine göre ekonomi 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 3,9 büyüdü. Bu rakam, 2020 yılı ikinci çeyrekten bu yana en düşük büyüme oranı oldu.

TÜİK Başkanlığı koltuğunda 18 Nisan 2019 ile 22 Mayıs 2020 tarihleri arasında Yinal Yağan, 22 Mayıs 2020 ile 15 Şubat 2021 tarihleri arasında, Muhammed Cahit Şirin, 15 Şubat 2021 ile 2 Mart 2021 tarihleri arasında Ahmet Kürşad Dosdoğru, 2 Mart 2021 ile 29 Ocak 2022 tarihleri arasında Sait Erdal Dinçer görev almıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version