Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ters repo kısıtlaması 28 Nisan’a ertelendi

Ters repo kısıtlaması 28 Nisan'a ertelendi


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Pay Senedi Repo Pazarı’nda taraf olunan ters repo sözleşmeleri hakkında yayımlanan düzenlemede değişikliğe gidildi. SPK, Pay Senedi Repo Pazarı’nda taraf olunan ters repo sözleşmelerinin portföylere dahil edilmemesi ve ilgili fonların taraf olacağı pozisyonların kapatılması için son sürenin 28 Nisan’a uzatıldığını duyurdu.

Analistler, tarihin uzatılmasıyla, para piyasası fonlarının rahatlayacağını ve BIST 100 dışı hisselerin de destekleneceği görüşünü paylaştı. Ayrıca, ‘olduğuna/olacağına’ ifadesiyle sadece uzun vade pay repoların değil geceliklerin de serbestliğinin sağlanmış olduğu ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

SPK, 27-28 Aralık tarihinde yayımladığı iki yazı ile para piyasası fonları ve kısa vadeli borçlanma araçları fonları ile para piyasası ve kısa vadeli borçlanma araçları temalı diğer fonların Borsa İstanbul Pay Senedi Repo Pazarı’nda taraf olduğu ters repo sözleşmelerinin portföylere tekrar dahil edilmemesi gerektiği ve söz konusu mevcut pozisyonların 30 Ocak 2023 tarihine kadar kapatılmasını kararını ilgili taraflara iletmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version