Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Tayyip ağabeyin ayakkabısını elimizle yalamamız lazım’ diyen AKP’li Yediyıldız: Yerel ifadeler

AKP'li Yediyıldız'dan yeni 'inciler': Tayyip ağabeye ihaneti bırak, ayakkabısını elimizle yalamamız lazım


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “İhaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım; ayakkabısını elimizle yalamamız lazım” diyen AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, yeni açıklama yaptı. “Benim konuştuğum ifadeler, yerel ifadelerdir” diyen Yediyıldız, kendisine ‘Haddini aşmıştır’ yorumunda bulunan Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir için de “Ben belki haddimi aşmışımdır” diyerek yanıt verdi.

AKP’li Şenel Yediyıldız’ın “Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım. Yani ayakkabısını elimizle yalamamız lazım” demesi sosyal medyada gündem oldu.

‘BİZİM YÖREMİZDE NORMAL’

Oda TV’den Caner Taşpınar’a konuşan AKP’li vekil Şenel Yediyıldız, bu ifadeleri yerel televizyonda sarfettiğini belirterek “Benim konuştuğum ifadeler, yerel ifadelerdir. Bizim yöremizde insanların rahatlıkla kullandığı ifadelerdir” dedi.

Vekil, Erdoğan’ın Türkiye’nin başında dimdik durduğu için bu yerel ifadenin kullanıldığını kaydetti.

Yediyıldız, “Bizim yöremizde bu ifadeler normaldir, kullanılır. Bu konuşmayı yapıp bir şeyler elde edeyim düşüncesi kesinlikle yoktur” dedi.

‘İBRAHİM BEY ‘HADDİNİ AŞMIŞTIR’ DEDİ. ‘EYVALLAH’ DEDİM’

AKP’li vekil şöyle devam etti: “Ben şuna şaşırıyorum, ben bu konuşmayı yapmışım ayıp etmişim, eyvallah… Ama ben memleketi satmamışım, kimseye hakaret etmemişim. Şaşırdım kaldım, o kadar büyük bir saldırıya uğradım ki, feleğim şaştı.”

Yediyıldız, “Partinizden eleştiri oldu mu?” sorusuna ise AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’i hatırlatıp şu yanıtı verdi: “Herkes olaya kendi tarafından bakıyor. Beni tanıyanlar ‘Sen menfaat için konuşmadın ama böyle konuşmamalıydın’ diyen var. Erzurum Milletvekili İbrahim Bey ‘Haddini aşmıştır’ dedi. ‘Eyvallah’ dedim. Ben belki haddimi aşmışımdır. Ama bu haddi aşma, vatana, millete karşı falan değil…”

‘ERDOĞAN EMREDERSE KALIRIM, EMRETMEZSE GİDER EVİMDE RAHAT YATARIM’

“Doğrudur, ben Recep Tayyip Erdoğan’a ‘ağabey’ ifadesini kullandım. ‘Ağabey’ ifadesi bana ait ifade değildir” diyen Şenel Yediyıldız, şöyle devam etti: “Kırgızistan Cumhurbaşkanı “Tayyip ağabey’ ifadesini kullanmıştır, oradan gelen bir ifadedir. Ayrıca, Recep Tayyip Erdoğan büyüğümdür. Ben şimdiye kadar Recep Tayyip Erdoğan’dan milletvekilliği talep etmemiş birisiyim. Tanışırız, görüşürüz. Kendisi emretmiştir, vekil olmuşumdur. Şimdi emrederse kalırım, emretmezse gider evimde rahat yatarım. Ben bu memlekette krallık beklemiyorum, yetkimi kullanayım milyarlarca dolar kazanayım, böyle bir beklentim olmadı, olmaz da…”

Yediyıldız, 2021’de katıldığı bir nikah töreninde Erdoğan’dan peygamber gibi söz edince tepki çekmişti. AKP Ordu milletvekili, “Sayın cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.(Kaynak)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version