Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tarımsal üretimde ‘kira’ en büyük gider kalemi haline geldi

Tarımsal üretimde ‘kira’ en büyük gider kalemi haline geldi


Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, tarımsal üretimde en büyük gider kaleminin, son dönemde fahiş şekilde artan ‘kiralar’ olduğunu söyledi. Sancar’ın aktardığına göre tarla fiyatları son dönemde katlandı.

Sencer Solakoğlu, konuyla ilgili paylaşımında, “Tarımsal üretimde en büyük giderin ne olduğunu tahmin edin? Şaşıracağınızı düşünüyorum. Gıda enflasyonunun suçlusu kimmiş şimdi siz söyleyin… KİRA! Rant ekonomisinin sonucu! Sadece ev fiyatları artmıyor. Tarla kiraları verimli ovalarımızda Avrupanın en yüksek seviyesinde. Onların katma değerli ürün için verdiği kirayı biz mısır için öder durumdayız! Toplam giderin %35-%50 sine denk geliyor. Devamını siz getirin…” ifadelerini kullandı.

Tarımsal üretimde en büyük giderin ne olduğunu tahmin edin? Şaşıracağınızı düşünüyorum. Gıda enflasyonunun suçlusu kimmiş şimdi siz söyleyin…devamı aşağıda…

— Sencer Solakoglu (@sencer_s) January 12, 2023

ET VE SÜT FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDECEK

Sencer Solakoğlu bir başka paylaşımında ise et ve süt fiyatlarının artmaya devam edeceğini kaydetti. Solakoğlu şunları yazdı:

“Soru: Et ve süt daha pahalanacak mı? Cevap: Enflasyon devam ettiği sürece evet. Enflasyon biz çiftçiler yüzünden artmadı. Ülkede çiftçilerin üretimini engelleyip ithalat için hazırlık yapanlar, her verdikleri kararda olduğu gibi yine yanılıyorlar. Çözüm üretim! ithalat değil!”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version