Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suruç Aileleri İnisiyatifi: Gerçek adalet mahkeme salonlarında değil halkın vicdanında

Suruç Aileleri İnisiyatifi: Gerçek adalet mahkeme salonlarında değil halkın vicdanında


Mazlum BUÇUKA


Artı Gerçek – Suruç Aileleri İnisiyatifi, Urfa’nın Suruç ilçesinde bombalı saldırı sonucu öldürülen 33 kişinin katledilmesini anmak amacıyla her ay düzenledikleri eylemin 90’ıncı ayında Kadıköy’de bir araya geldi.

Kadıköy Halitağa Caddesi’nde gerçekleşen anmaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü’nün de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Anmada yapılan basın açıklamasında, “Suruç için adalet mücadelesi yürütürken başta IŞİD’in yaptığı katliamlar olmak üzere bu ülkede yaşanan bütün adaletsizlikler için de adalet istiyor, adalet mücadelesi yürüten tüm kesimlerin taleplerini sahipleniyoruz” dendi.

‘HRANT DİNK İÇİN ADALETTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Katledilişinin 16’ıncı yıldönümünde, Hrant Dink için adalet mücadelesi verildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Ortada suç işlemek için oluşturulmuş bir suç örgütü, göz göre göre gelen bir katliam ve katilleri aklayan bir mahkeme süreci var. Tetikçilerin düşük cezalar aldığı, onlara yardım edenler hakkında ise davaların düşürüldüğü bir mahkeme süreci yaşandı. Yaşananları unutmayacağız, Hrant için adalet demekten vazgeçmeyeceğiz” dendi.

Gezi direnişinde polisler tarafından katledilen Ali İsmail Korkmaz ve 2017 Diyarbakır Newroz’unda polis kurşunuyla katledilen Kemal Kurkut davalarında çıkan kararlara tepki gösterilen açıklamada, yakın zamanda duruşmaları görülen Şenyaşar ailesi ve 10 Ekim Ankara Gar katliamı davalarında da adaletin sağlanmadığı hatırlatıldı.

‘GERÇEK ADALET MAHKEME SALONLARINDA DEĞİL HALKIN VİCDANINDADIR’

“Suruç için adalet herkes için adalet” sloganlarının atıldığı açıklama, “Peş peşe görülen bu davalardan çıkan kararlardan da anlaşılacağı gibi mahkemeler davaları aydınlatmaktan ve sorumluları cezalandırmaktan uzaktır. Gerçek adalet mahkeme salonlarında değil halkın vicdanlarında sağlanacaktır” denilerek bitirildi.

Anma, oturma eyleminin ardından katledilen 33 gencin isimleri okunduktan sonra sona erdi.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version