Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sulh ceza hâkimi, Zindaşti’den 3,5 milyon dolarlık rüşveti 10 TL’lik banknottaki şifreyle almış!

Sulh ceza hâkimi, Zindaşti’den 3,5 milyon dolarlık rüşveti 10 TL’lik banknottaki şifreyle almış!


Uyuşturucu baronu Zindaşti’nin serbest bırakılmasıyla ilgili ifade veren eski savcı Melih Yıldırım, “Sulh Ceza Hâkimi, 3.5 milyon dolar tutarındaki ödemeyi banknottaki şifreyle Kapalıçarşı’daki kuyumcudan aldı.” dedi.

Eski askeri savcı Melih Yıldırım, uyuşturucu baronu Zindaşi’nin serbest bırakılması için eski savcı Faruk Sarıoğlu’nun bir hakime 10 TL’lik banknotla nasıl rüşvet verdiğini anlattı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında, bir TIR’da bulunan 1 ton 535 kilogram eroinle ilgili iddianame hazırlayan eski askeri savcı Melih Yıldırım’a rüşvet teklif eden, AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in eşi eski savcı Faruk Sarıoğlu’na verilen cezanın gerekçeli kararındaki uyuşturucu baronu Zindaşti detayına dikkat çekti.

Terkoğlu’nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Savcı Yıldırım, uyuşturucu operasyonunu yaptıktan sonra yaşadığı hikâyeyi anlatmış. Bu anlatım Zindaşti’nin nasıl serbest kaldığına dair bilgilerimizi hem teyit ediyor hem de yeni ayrıntılar veriyor:

SULH CEZA HAKİMİ 3,5 MLİYON DOLAR RÜŞVETİ 10 LİRALIK BANKNOT’TA YAZILI ŞİFRE İLE ALDI

‘Bu tutuklama olayının ardından yaklaşık bir hafta sonra aynı adliyede görev yapan cumhuriyet savcısı Faruk Sarıoğlu beni telefonla arayıp odasına çay içmeye davet etti. (…) Faruk Sarıoğlu odasında oturduğumuz sırada bana, Mehmet Zeki Fidan isimli şüphelinin avukatlarının ben ifade almadan önce kendisine eski görev yeri olan İstanbul’da çalışan bir savcının selamı ile geldiklerini ve olayı kısaca anlatıp ‘bu işler İstanbul, Ankara gibi yerlerde olsa kolayca hallederdik ancak Erzurum’da olduğu için sıkıntı yaşıyoruz’ dediklerini, ayrıca ‘İranlı uyuşturucu sanığı Zindaşti denilen şahsı hapisten kendilerinin çıkardığını ve tahliyesi karşılığında sulh ceza hakimine 3.5 milyon dolar verdiklerini, bu parayı verdiklerinde arkalarında iz bırakmadıklarını, hakime bir adet 10 TL’lik banknot teslim ettiklerini, bu banknotun üzerindeki seri numarasının bir şifre olduğunu, hakimin bu banknotu Kapalı Çarşıda bir kuyumcuya teslim ederek üzerindeki şifre karşılığında bahse konu miktarı aldığını’ anlattıklarını bana söyledi.’

‘SİYASETİN, BARONLARI NASIL KURTARDIĞINI ÖĞRENMİŞ OLDUK’ 

Daha önce Zindaşti’yi serbest bırakan hâkime 3.5 milyon dolar rüşvet verildiğini okumuştuk. Ancak Sarıoğlu’nun Melih Yıldırım’a anlattıkları, bu işin nasıl yapıldığını açığa çıkarmış. Üstelik banknottaki şifreyle para alan hâkim, ne tesadüf ise rüşveti verenlerin baktığı bir başka dosyaya, tarihi uyuşturucu davasına atanmış.

Savcı Sarıoğlu’nun AKP milletvekili Emine Zeybek’le evlenmesi ne ifade eder bilmem… Ancak gerekçeli karardaki satırlar sayesinde, ‘Torbacıların bacağını kırın’ diyen siyasetin, baronları nasıl kurtardığını da öğrenmiş olduk!”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version