Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Spotify yaklaşık 400 kişinin işine son veriyor

Spotify yaklaşık 400 kişinin işine son veriyor


– Birbiri ardına işten çıkarma kararlarını duyuran teknoloji devlerine İsveç merkezli ünlü müzik ve podcast platformu Spotify da katılıyor. Şirketin CEO’su Daniel Ek bugün yaptığı açıklamada, “Maliyetlerimizi kısmak için zor ama gerekli bir karar alarak çalışan sayımızı azaltıyoruz” dedi. Ünlü müzik platformunun CEO’su, “Şirketin işgücünü yüzde 6 oranında kısacaklarını” duyurdu. Ek, “Geriye dönüp baktığında şirketin gelir artış hızının çok ötesinde yatırım yapma hırsına sahip olduğunu” söyleyerek, “Bizi bu noktaya getiren kararların tüm sorumluluğunu üstlendiğini” belirtti.

SPOTIFY İLK DEĞİL

Dünya genelinde merkez bankalarının izlediği parasal sıkılaşma politikasına eşlik eden zayıf talep ve Çin’deki ekonomik yavaşlamayla beraber artan resesyon endişesi teknoloji devlerini toplu işten çıkarmalara sevk ediyor. Bugüne kadar kâr oranlarını korumak isteyen pek çok teknoloji devi toplamda binlerce insanı etkileyecek işten çıkarma kararlarını duyurdu. İşten çıkarma kararlarını duyuran şirketler arasında Google, Amazon, Meta, Twitter ve Microsoft da bulunuyor.

YAKLAŞIK 400 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLECEK

Üçüncü çeyrek kazanç raporuna göre, yaklaşık 6 bin 600 çalışanı bulunan Spotify’ın CEO’su Daniel Ek, haziran ayında işe alımları yüzde 25 oranında azaltacaklarını açıklamıştı. Ekim ayında ise şirketin Gimlet Media ve Parcast adlı podcast stüdyolarında çalışan 38 personelinin işine son verilmişti. Son duyuruyla beraber yaklaşık 400 kişinin daha işten çıkarılması bekleniyor.

OCAK AYINDA YAKLAŞIK 55 BİN KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

Küresel ölçekte işten çıkarmaları izleyen Layoffs.fyi adlı internet sitesine göre, salgın kaynaklı talep patlaması hızla azalırken, teknoloji şirketleri 2022’de 150 binden fazla işçiyi işten çıkardı ve dünyanın en büyük ekonomilerindeki büyüme oranları düştükçe işten çıkarmaların devam etmesi bekleniyor. Layoffs.fyi verilerine göre bu yıl, dünya çapında 55 binden fazla teknoloji çalışanı işten çıkarıldı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version