Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu’nun ‘mafya’ açıklaması: Ülkemizi faaliyet alanı haline getirmek istediler, müsaade etmedik

Soylu'nun 'mafya' açıklaması: Ülkemizi faaliyet alanı haline getirmek istediler, müsaade etmedik


Artı Gerçek – Çeşitli ülkelerin mafya yapılarının Türkiye’ye yerleştiğine dair eleştirilere karşın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Birçok suç örgütü liderinin Türkiye’ye girmesini engelledik. Birçoğunu da yakaladık ve ülkelerine göç veya adli olarak gönderdik” savunması yaptı.

Antalya’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı Stratejik Araştırmalar Kurulu toplantısında konuşan Soylu, dünyada bazı adaların suç adası haline getirildiğini, 2017-2018 yıllarında Türkiye etrafındaki suç örgütlerinin, ‘Acaba Türkiye’de konuşlanabilir miyiz’ diye arayış içinde olduklarını anlattı.

‘KRAVAT TAKIP 5 YILDIZLI OTELLERDE SOYGUN YAPMAYA ÇALIŞANLAR’

Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlardan bahseden Bakan Soylu, şöyle konuştu:

“Bir tek şeye müsamahamız yoktur. O da şudur; altını çizerek söylüyorum, hakkıyla para kazanan insanların rızıklarını başka yöntemlerle, cebir, hile, baskı, şantaj, silah veya şiddetle almaya çalışan bütün unsurları yok etmek, bizim bu millete namus borcumuzdur. Kravat takıp 5 yıldızlı otellerde soygun yapmaya çalışanlara tahammülü, bu ülkenin yoktur. Kim olursa olsun, hangi şekilde olursa olsun müsamaha etmeyeceğiz. Türkiye’nin birçok organize suç örgütü yöneticisi ya içeridedir ya da dışarı çıkmak zorunda kalmıştır, kaçmıştır. Alıp getiriyoruz, adalete de teslim ediyoruz, edeceğiz de. Dünyanın neresine giderlerse gitsinler, bir tek şeyi herkes bilmek zorundadır; bu ülkede suç işlenmesini ve suçun üzerinden gelir elde edilmesine tahammülümüz söz konusu değildir. Gereği en sert şekilde yerine getirilir. Birçoğunu yurt dışında yakalattık, teker teker hepsini teslim alıyoruz, almaya da devam edeceğiz, dünyanın neresine giderlerse gitsinler buradaki arkadaşlarımız tarafından takip edilmektedirler.”

‘KAFKAS BÖLGESİNDEN DE BİR ATAK OLDU’

“Balkanlarda çöreklenen organize suç çeteleri, Türkiye’yi de kendilerine ait bir suç alanı haline getirmek istediler. Türk polisi burada kıyasıya bir mücadele verdi. Bazı kalemler sistematik olarak itibarsızlaştırmaya çalışılsa da yaşanan bir-iki hadise üzerinden bu devleti ve kurumlarını siyaset malzemesi yapmaya çalışsalar da gerçekler ortadadır. Bir suç çetesi elemanı veya liderinin ülkeye girmesi başka bir şeydir, bir suç çetesinin o ülkede organize olması, faaliyet yapması başka bir şeydir.

Özellikle Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası gibi bir organize suç çeteleri dalgası ülkemizi bir faaliyet alanı haline getirmek istedi, buna müsaade etmedik. Aynı şekilde Kafkas bölgesinden de bir atak oldu, buna da müsaade etmedik.”

’14 ÇETE LİDERİ SINIR DIŞI EDİLDİ’

Bugüne kadar 14 yabancı organize suç çetesinin liderini yakalayıp sınır dışı ettiklerini dile getiren Bakan Soylu, şöyle devam etti:

“Beşinin de sınır dışı işlemleri devam etmektedir. 2016’da çökertilen mafya tipi organize suç örgütü sayısı sadece 5’ti. Bu sayı 2022’de 133’e çıkarak son 7 yılın en yüksek seviyesine geldi. 2016’da organize suç örgütlerine karşı düzenlenen operasyon sayısı 124 iken, 2022’de 488’e yükseldi. 2016’dan 31 Aralık 2022’ye kadar yapılan çalışmalar neticesinde 41’i ulusal, 16’sı bölgesel, 493’ü yerel, toplam 550 mafya tipi suç örgütü çökertilmiştir. Bu arkadaşlarımızın başarısıdır.”

‘ALT YEREL GRUPLARLA İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR’

“Şimdi Türkiye’deki organize suç çetelerinin bir bölümü içeride, bir bölümü dışarıda. Oradan Türkiye’ye operasyon yapmaya çalışanlar var. Bunlar kendilerine ait bulabilecekleri bir suç örgütü lideri bulamadıkları için, alt yerel gruplarla iş birliği yapmaya çalışıyorlar. Size tavsiyem, Türkiye’de bu bağı kesmeniz lazım, yani Türkiye’de herhangi bir fırsat bulamadığı için yurt dışında olan ve Türkiye’de birtakım yerel suç örgütlerine iş yaptırmaya çalışan bu bağı kesmeniz lazım. Sevilmeye, var olmaya çalışan hiçbir yerel suç örgütü veya mafya örgütlerine fırsat vermeyeceksiniz. Üzerine daha fazla gitmeniz, kafasını ezmeniz lazım, çok net söylüyorum. Bu 2023’te bizim için var olan bir tehdittir ve bu tehdidi elbette göz ardı edecek değiliz. Tam da bu tehdide yönelik mücadelemizi aynı anlayışla devam ettirmeliyiz.”

MUHALEFETE YANIT: HER TÜRLÜ İFTİRAYI ATIYORSUNUZ

“Her şeyi siyaset malzemesi yapan insanlara sesleniyorum. Batılı ajanlar, ajanslardan aldığı akılla beraber, bu ülkenin köklü kurumlarını itibarsızlaştırarak, hükümeti hedef aldığını zannedenlere sesleniyorum. Bu kurullar, bu polisler, bu jandarma elbette bu ülkenin güvenliği için hem milletimize hem bugünümüz hem de yarınımıza lazımdır. Siyaset sahnesinde bize zaten her türlü iftirayı atıyorsunuz. Bari bu kurulları, polisimizi, jandarmamızı, askerimizi rahat bırakın, bu insanlarımızın emeğiyle oynamayın. Şimdi yeni bir moda çıktı; biz ne zaman böyle büyük bir operasyonun haberini versek, arkasından ‘Kimse tutuklanmadı, yakalanan madde az mıydı, çok muydu’ diye bir tartışma başladı. Bu operasyonları ve bunu yapan kurumları yalanla itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Siz kimin tarafındasınız, devletin mi organize suç örgütlerinin mi? Yakalıyoruz, tutukluyoruz, gözaltına alıyoruz ama bunları mutlu edemiyoruz. İki fotoğraf karesi üzerinden bize her türlü iftirayı atanlar, kendileri bugün organize suç örgütlerinin avukatlığını yapar hale gelmişlerdir. Bizim namusumuz sizin 5 paralık iftiranızın muhatabı mıdır? Böyle bir şey söz konusu mu? Cumhuriyet tarihinin en başarılı operasyonlarını gerçekleştirdik.” (DHA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version