Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Söylentisi bile yetti; konut fiyatları iki günde yüzde 15-20 arttı

Başvurular başladı; TOKİ’nin kasasına 30 saatte 783 milyon TL girdi


Orta gelir grubu için açıklanan ‘Yeni Evim’ kampanyasına ‘ikinci el konutların da dahil edileceğine’ dair haberler sonuç verdi. Konut fiyatları söylentiyle birlikte yüzde 15-20 civarında arttı. Sahibinden.com’daki ilanlarda fiyat güncellemesi başladı. Geçtiğimiz hafta açıklanan ‘Yeni Evim’ kampanyası sadece sıfır konutları kapsıyordu.

TR724’te dün yayınlanan ‘İkinci el konutlar ‘Yeni Evim’e dahil edilirse ev fiyatları patlar; yapmayın!’ başlıklı haber yorumda tam olarak bu tehlikeden bahsediliyordu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, orta gelirli vatandaşlar için hazırlanan ‘Yeni Evim’ kampanyasına ikinci el konutları da dahil etmek için çalışma yaptıklarını söylemesi özellikle kiracılar için ‘felaket’ anlamına geliyor.

Korkulan oldu ve ‘Yeni Evim’ kampanyasına ikinci el konutların dahil edileceğine dair söylenti bile konut fiyatlarını tetikledi. 800 bin, 1 milyon TL civarında olan konutlar artık 1 milyon, 1,2 milyon civarında satılıyor. Sahibinden.com’daki satılık ev ilanlarında fiyat güncellemesi tüm hızıyla sürüyor. Satılık evlerin fiyatları yüzde 15 ila 20 arasında değişen oranlarda arttı.

Konut kampanyası büyük bir fırsatçılık furyasına sebeb oldu. Daire fiyatları fırladı pic.twitter.com/e7LqKcyWwc

— ZAM Haber (@ZAMajans) January 8, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version