Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sokak Hayvanları İçin Bakımevi ve Kısırlaştırma Talebi


‘Sokak hayvanları sahipsiz değildir’ sloganıyla Ankara’da bir araya gelen hayvanseverler, sokak hayvanları sorununu çözümü için önerilerini dile getirdiler.

Yüzden fazla sivil toplum kuruluşu ve 50 üniversite grubunun da destek verdiği gösteride, belediyelerin bakımevi ve kısırlaştırma merkezleri kurması talebi dile getirildi.

Anıtpark’ta toplanan hayvanseverler ‘Sokağıma dokunma’ ve ‘Onları korumak bizim hakkımız’ yazılı dövizler taşıdı. Bir hayvansever genç, miting alanındaki kafese girip hayvanlara yönelik şiddeti protesto etti.

“Tek çözüm kısırlaştırma”

Konuşmacılardan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, 2004 yılında yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu’nu hatırlatarak yasal gerekliliklerin yerine getirilmediğini belirtti.

1389 belediyenin 1200’ünde bakımevi ve kısırlaştırma merkezi olmadığını belirten Özkan, “62 büyük toplama alanı, sahipsiz sokak köpeği sayısının patlayarak artmasına sebep olacak ve katliamlar artarak devam edecektir. Tek çözüm sürdürülebilir kısırlaştırmadır” dedi.

Patiliköy kurucusu Canan Koç ise konuşmasında “Artık yeter, katliamlara dur diyoruz, sonuna kadar sessizlerin sesi olacağımıza ant içiyoruz” dedi.

“Barınaklar arttırılmalı”

VOA Türkçe mikrofonlarına konuşan hayvanseverler, sokak hayvanlarını korumak için tek çözümün kısırlaştırma olduğunu ve nitelikli barınakların çoğalması fikrinde birleşti.

Exit mobile version