Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sinan Ateş’in dayısından Erdoğan’a: Evladımızın katili Meclis’tedir, bunu Türkiye de biliyor

Sinan Ateş'in dayısından Erdoğan'a: Evladımızın katili Meclis'tedir, bunu Türkiye de biliyor


Ülkü Ocakları’nın eski başkanlarından Sinan Ateş’in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, yeğeninin Ankara’da sokak ortasında öldürülmesi hakkında “Birileri bunu hala sır olarak görüyor. Bu sır değildir. Bizim evladımızın katili Meclis’tedir” dedi. Bozkurt, “Bunu Türkiye de biliyor. Orası onlara kalmayacak, onlara dar olacak” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Nevşin Mengü’nü YouTube yayınlanan programı için Sinem Gündem’e konuşan Bozkurt, “En az 100 bin kişiye hükmedecek siyasi gücümüz var. Eğer seçime kadar bu konu üzerinde özellikle cumhurbaşkanımız irade göstermezse biz rahmetli Sinan Ateş’in dostları ve akrabaları olarak sandığa gitmeyeceğiz” dedi. Bozkurt, kendisinin de geçmişte hem AKP’de hem MHP’de yöneticilik yaptığını anlatarak, yeğeninin partide güçlenmemesi için öldürüldüğünü savundu.

‘ERDOĞAN’DAN BEKLENTİMİZ YOK OLDU GİTTİ’

Bozkurt söyleşide, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitinginde adalet talebiyle ‘Sinan Ateş’ yazılı atkı açanlara güvenlik güçlerinin müdahale etmesine tepki gösterdi. “Neden böyle böyle bir girişimde bulundunuz?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“Şimdi malumunuz, ülke genelinde rahmetliyle alakalı ciddi manada bir sansür var. Bildiğiniz üzere, biz savcının değiştirildiğini basından duyuyoruz. Biz bugün, hep beraber, eşi dostu akrabaları olarak sayın cumhurbaşkanımızın Bursa mitinginde, bir nebze de olsun ondan adalet istemek için gelmiştik.

Ama oradaki güvenlik güçleri, siz de şahit oldunuz, açılan bir atkıya bile tahammül edemediler. Dolayısıyla biz bu saatten sonra bizim sahibimizin Allah’tan başka kimsenin olmadığına inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan ciddi manada bir beklentimiz söz konusu ama bu beklentimiz de bugün itibarıyla yok oldu, gitti.”

‘SANDIĞA GİTMEYECEĞİZ, EN AZ 100 BİN KİŞİYE HÜKMEDEBİLİRİZ’

“Biz uzun yıllar Cumhur İttifakı’na destek vermiş bir aileyiz. Ama bugün itibarıyla gördük ki bizim verdiğimiz desteklerin hiçbir anlamı ve hiçbir önemi yok” diyen Bozkurt, cinayetin aydınlatılmaması halinde sandığa gitmeyeceklerini söyledi:

“Ben uzun yıllar siyaset yaptım. Yaklaşık 30 yıldır hem Adalet ve Kalkınma Partisi’nde ilçe başkan yardımcılığı görevi yaptım, hem de sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nde. Yani bunu sizin aracılığınızla kamuoyuna duyurmak istiyorum: En az 100 bin kişiye hükmedecek siyasi gücümüz var. Eğer seçime kadar bu konu üzerinde, özellikle ve özellikle cumhurbaşkanımız bir irade göstermezse, biz tüm dostlarımız ve arkadaşlarımızla, rahmetli Sinan Ateş’in dostları olarak sandığa gitmeyeceğiz.”

Sinan Ateş’in dayısı, Erdoğan’a şu sözlerle sitem etti: “Bizim hala güzel duygularımız içerimizde duruyor. Biliyorsunuz dört ay gibi bir zaman var seçimlerin yapılmasına. Bu bir siyasi tehdit falan değil. Ama içimiz yanıyor. Güpegündüz Ankara’nın ulu orta yerinde Sinan Ateş gibi bir insanın katledilmesini dağlar, taşlar, şunlar bunlar duydu; yani sayın cumhurbaşkanımız mı duymuyor? Sayın adalet bakanımız bugün orada konuşuyor. Hatta bizi tehdit edercesine konuşuyor…Dolayısıyla bizim sayın cumhurbaşkanından beklentilerimiz var, adalet istiyoruz.”

ERDOĞAN ARADI MI?

Bozkurt, Erdoğan’ın kendilerini arayıp aramadığı konusunda şunları söyledi: “Sayın cumhurbaşkanımızın her ne kadar basında aileyi aradığına dair bilgiler geçmiş olsa da sayın cumhurbaşkanımızın danışmanı arayıp konuyla ilgileneceklerini söylediler. Ama malumunuz, bir aylık bir süre geçti; bu bir aylık zaman zarfında kamuoyunda sizlerin de bildiğiniz üzere savcılar değiştiriliyor; şunlar bunlar oluyor…”

‘SAVCININ RENGİ BELLİDİR’

“Malum atanan savcının siyasi rengi bellidir” diyen Bozkurt, “Bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Biz Türk yargısına ve adaletine güveniyoruz ama şekli rengi düpedüz açık, tarafı belli olan bir savcının da bu davanın üzerinde bir hükmü olmasını da kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘MHP İÇİNDE GÜÇLENMEMESİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ’

Sinan Ateş’in niçin öldürüldüğü de sorulan Bozkurt, ailecek uzun yıllar MHP’li olduklarını söyleyip şöyle devam etti: “Gelecekte Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde daha güçlü kılınmaması adına bir nedenden dolayı olduğunu düşünüyoruz ve biliyoruz da, böyledir. Hala kamuoyunda katilleriyle alakalı, ‘yok bulunamadı’ falan filan …”

Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti: “Herkesin bildiği bir sır. Şurada sokakta kime sorsanız, ‘Sinan Ateş’in katilleri kimdir’ diye; bunu herkes bilir. Bizim evladımızın katili Meclis’tedir. Bunu Türkiye de biliyor. Onlar orada kalmayacak, onlara dar olacak. Ama ayın cumhurbaşkanımız, hiç bizlere ihtiyaç bırakmadan yüce Türk adaleti gereğini gerektiği şekilde yapıp yüreklerimize su serpeceğine canı gönülden inanıyorum.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version