Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sinan Ateş suikastinde Demirbaş ve Yüksel tutuklandı

Sinan Ateş suikastı: 'Doğukan Çep'in adamı, ofisin önünde 4 gün keşif yaptı'


Artı Gerçek – Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen kişiyi Ankara dışına çıkarttığı belirtilen ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş üçüncü kez gözaltına alınmasının sonunda tutuklandı. Tutuklanan diğer isim de MHP’de özel kalem müdürü olan Emre Yüksel oldu. Soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 17’ye yükseldi.

Dün Demirbaş ve Yüksel ile birlikte Doğukan Çep’in avukatı Serdar Öktemde gözaltına alınmıştı.

ADLİYE VE EMNİYET ARASINDA KRİZ ÇIKTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Soruşturma sürerken, daha önce gözaltına alınarak savcılık kararıyla serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş konusunda adliye ve emniyet arasında kriz çıktığı iddia edilmişti. İddiaya göre savcılık, emniyetten, olay yerinde keşif yaptığı da öne sürülen Demirbaş’ın polis eşliğinde adliyeye getirilmesini talep etmi ancak emniyet Demirbaş’ın adresinde bulunamadığı yanıtı vermişti.

İKİ KEZ GÖZALTINA ALINIP BIRAKILMIŞTI

Soruşturma kapsamında bugüne kadar; saldırının gerçekleştirildiği motosikleti kullanan şüphelinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alırken bu isimlerden 15’i tutuklandı. Bazı isimler ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılan isimlerden birisi kamuoyunda çok tartışıldı. Çünkü o isim ilki hemen cinayetin ardından olmak üzere iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. O isim cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkarttığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş idi. Ancak her iki gözaltı kararı sonrası Tolgahan Demirbaş, mevcut delil durumu değerlendirilerek, adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. Bu durum da kamuoyunda yoğun tartışmalara konu oldu.

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş 31 Aralık’ta Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü.

Bursa’da toprağa verilen Sinan Ateş’in cenazesinde ”İntikam” sloganları atıldı.

Öte yandan olayın üzerinden iki günü aşkın bir süre geçmesine rağmen MHP, Ülkü Ocakları ve MHP’nin yayın organları Türkgün gazetesi, Bengütürk TV sessiz kaldı.

Sinan Ateş’in son olarak İYİ Partililerle fotoğraf paylaştığı görülmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada 15 şüpheli tutuklanmıştı. Şimdi tutuklu sayısı 17’ye yükselmiş oldu. (HABER MERKEZİ)

(HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version