Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sinan Ateş suikastında üç kişi daha tutuklandı

Sinan Ateş suikastında üç kişi daha tutuklandı


Artı Gerçek – Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen dört şüpheliden üçü tutuklandı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden U.K, M.U, E.V. ve M.Y’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden sonra adliyeye getirilen şüphelilerin, soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermek üzere adliyeye sevk edildi.

UFUK KÖKTÜRK DE TUTUKLANDI

T24’ten Asuman Karaca’nın haberine göre, dört şüpheliden üçünün tutuklanmasına karar verildi. Tutuklananlar arasında MHP İstanbul il yönetimi listesinden çıkarılan Ufuk Köktürk de bulunuyor. E.U. ise yurt dışına çıkma yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cinayetle ilgili gözaltına alınan Vedat B. ile Hakan S. ve Zekeriya A dün “tasarlayarak öldürme” suçundan tutuklanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde 30 Aralık’ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş ölmüştü.

Sinan Ateş suikastinde tetikçilere yardım ettiği öne sürülen eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın, MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığı öne sürülmüştü. Gözaltına alınanlardan Ufuk Köktürk’ün MHP İstanbul il yönetiminde bulunduğu ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version